• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Organizovana pomoć Taukeramici

Trener Partizana optužio sudijsku trojku i više strukture Evrolige za poraz od Taukeramike (85:68) u "majstorici" četvrtfinala.

 Vujošević: Organizovana pomoć Taukeramici Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević teško je podneo neuspeh u meču odluke za plasman na Fajnal for Evrolige.

On je na konferenciji za novinare u Vitoriji rekao da mu "nije jasno zašto je ekipi kao što je Taukeramika potrebna ovolika pomoć sudija".

"Čestitam domaćinu na ulasku među četiri najbolja tima u Evropi. Odlično su odigrali ovu utakmicu, velikim intenzitetom, na granici i preko granice faula, što im je bilo dozvoljeno načinom suđenja. Cela ekipa pružila je dobru partiju, pogotovo Spliter u prvom i Mikel u drugom poluvremenu", rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak crno-belih potom je "prešao na stvar", optuživši za poraz (85:68) i više strukture Evrolige nego što su Grci Picilkas i Zavlanos, odnosno treći sudija Sahin iz Turske.

"Nije mi jasno zbog čega je ovako dobroj ekipi, kao što je TAU, potrebna ovolika pomoć sudija? Mislim da to nije dobro za košarku i da o tome ne treba ćutati, jer pomoć koju su dobili je organizovana i ne odnosi se samo na trojicu sudija. Sigurno će ove izjave imati određene reperkusije, međutim, ne možemo iz straha da ćutimo o elementarnim stvarima".

Vujošević je na kraju čestitao svojim igračima na rezultatima ostvarenim u Evropi ove sezone.

"Normalno je da smo pod utiskom tek završene utakmice, ali sigurno je da smo mi napravili fantastičan uspeh u Evroligi. Ponosan sam na igrače - i kako su funkcionisali i koliko su se borili, što je bio slučaj i u ovoj 'majstorici'. Još jednom želim Taukeramici sve najbolje u daljem takmičenju", zaključio je strateg Partizana.

Plejmejker Milt Palasio konstatovao je da relativno dobra partija crno-belih nije bila dovoljna da se pobedi jak rival na njegovom parketu.

"Promašili smo neke otvorene šuteve i bilo je teško opet uhvatiti priključak kada je Taukeramika stekla solidno vođstvo. Svesni smo da smo u Evroligi uradili mnogo toga dobrog, ali ne možemo da budemo srećni posle poraza. Jednostavno, moramo da sve ovo zaboravimo i okrenemo se izazovima u domaćim takmičenjima", smatra Palasio.

Trener španskog tima, Hrvat Neven Spahija, čestitao je klubu, igračima i navijačima na četvrtom uzastopnom plasmanu na Fajnal for.

"Bili smo spremni za ključni duel, iako smo imali malu seriju poraza prouzrokovanih napornim putovanjima. Navijači su znali da nam je potrebna podrška i pružili su nam je. Dokazali smo da možemo da igramo dobru košarku u odbrani i u napadu, a posebno sam srećan što smo uspeli da pobedimo veliki tim, kakav je Partizan. Oni imaju kvalitet za velika dela", rekao je Spahija.

Igrač utakmice, Brazilac Tijago Spliter, nada se da će saigrači i on dobiti adekvatno priznanje javnosti u Španiji za ono što su uradili.

"Osećao sam se sjajno od početka utakmice. Pobedili smo i osećam kao da mi je sa ramena spalo sto kilograma tereta. Hvala navijačima na podršci. Uradili smo veliku stvar i zasluženo putujemo u Madrid na Fajnal for".

Igor Rakočević, srpski internacionalac u dresu Taukeramike, kratko se zahvalio publici na pomoći i zasluge za pobedu nad Partizanom pripisao pre svega "neverovatnoj atmosferi u dvorani Fernando Buesa".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC