• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Ljubljani manje loša Cibona

Autor mondo.ba

U duelu petog kola ABA lige u dvorani "Stožice" nakon produžetka slavila ekipa iz Zagreba.

 ABA liga 5. kolo: OLIMPIJA - CIBONA 78 : 80 Izvor: MN PRESS

Zagrepčani su na najbolji mogući način valorizovali pobjedu iz prošlog kola protiv Cedevite i sada se sa skorom od dvije pobjede i tri poraza izjednačili sa Olimpijom koju su u Ljubljani savladali šesti put uzastopno.

Ipak, na uzbuđenja i kvalitetnije minute oba tima se čekalo do samog kraja susreta u kojem se domaćini na isteku regularnog dijela, ali i produžetka nisu snašli.

Nakon produžetka: OLIMPIJA - CIBONA 78 : 80 (19:15, 15:10, 14:21, 20:22, 10:12)

U dosta lošem i nesadržajnom prvom dijelu meča bolje se snašao domaćin. Gosti iz Zagreba su u uvodna dva minuta prvog kvartala stekli šest poena prednosti, ali su do kraja perioda postigli samo sedam pa je prednost Olimpije od četiri poena razlike bila itekako podnošljiva s obzirom kakve "procente" su u šutu imali "Cibosi".

Gosti, a ni domaćini, "ruku" nisu namjestili ni u nastavku prvog poluvremena, pa su na odmor otišlo sa prednošću Olimpije od devet poena, 34:25.

"Zmajčeki" su za tri poena šutirali jedan od devet, ali su "živjeli" od linije za slobodna bacanja i poena iz reketa.

Olimpija je za skoro šest minuta igre u trećem kvartalu postigla samo četiri poena, a Cibona se u nedostatku unutrašnje igre Cibona se oslanjala na šut izvana, ali i dalje bez mnogo uspjeha.

Ipak, gosti su, za razliku od prvog poluvremena, uspjeli da mnogo bolje napadaju obruč sa bekovskih pozicija, a donekle je proradio i ofanzivni skok pa su četvrtinu okončali sa sedam poena prednosti.

U posljednjem kvartalu se igralo "koš za koš", a potom se ušlo u penal završnicu.

Olimpija je dva puta dolazila do skoka u napadu nakon slobodnih bacanja, ali nikako nije uspijevala da "prelomi" meč pa je prvo Reli-Ros pogodio tešku trojku, a potom nakon faula u napadu Aleksandra Lazića iz kornera je bio precizan Ivan Novačić i na satu Mihi Laporniku ostavio samo četiri sekunde koje nisu bile dovoljne da dođe u dobru poziciju za šut pa se igrao produžetak u kojem je poenima Marka Ljubičića na četiri sekunde do kraja do pobjede došla Cibona.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Reli Ros sa 20 poena, dok je Ljubičić dodao 14. U ekipi Olimpije Mirza Begić je postigao 17, Blaž Mesiček 16, a Miha Lapornik 13 poena.

Tim Ivana Velića u sljedećem kolu ABA lige dočekuje Mornar, pa gostuje Partizanu, a potom dočekuje Zadar, dok Olimpija ima dosta teži raspored. Prvo gostuju u Podgorici protiv Budućnosti, potom dočekuju Crvenu zvezdu, a neće im biti lako ni u Laktašima protiv Igokee.

Rezultati 5. kola:

petak

Igokea – Krka 91:73

Partizan – Zadar 85:95

subota

Olimpija – Cibona 78 : 80
FMP Železnik – Crvena zvezda (18.30, Arenasport 1)

nedelja

Cedevita – Budućnost (19.00, Arenasport 1)
Mornar – Mega (21.00, Arenasport 3)

Tabela: Crvena zvezda 4–0, Mega 4–0, Budućnost 3–1, Olimpija 2–3, Mornar 2–2, FMP 2–2, Igokea 2–3, Partizan 2–3, Cibona 2–3, Krka 2–3, Cedevita 1–3, Zadar 1–4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC