• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne mogu da izgube: Bulut i Novi Sad opet prvaci sveta!

Autor mondo.rs

Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada predvodio je Dušan Domović Bulut koji je postigao sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena.

 Ne mogu da izgube: Bulut i Novi Sad opet prvaci sveta! Izvor: MN PRESS

Seriji nema kraja - basketaši Novog Sada postali su danas svetski šampioni!

Ponovo...

Oni su u finalu završnog turnira u Pekingu pobedili Rigu posle velike borbe i neizvesne završnice -  20:18.

Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada predvodio je Dušan Domović Bulut koji je postigao sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena.

Uz titulu svetskog šampiona, ekipi Novog Sada pripala je i novčana nagrada od 40.000 dolara, a Bulutu titula najkorisnijeg igrača turnira.

Novosađani čine i okosnicu 3x3 reprezentacije Srbije, koja je u junu postala šampion planete na zvaničnom FIBA svetskom kupu. Tada su nastupili Goran Vojković, Danilo Lukić, Marko Savić, Dejan Majstorović, Stefan Stojačić i Dušan Domović.

Novosađani su otvorili utakmicu s dve uzastopne "dvojke" Dejana Majstorovića, ali su basketaši Rige do izjednačenja došli preko Lasmanisa koji je pogodio s iste pozicije.

Poenima Buluta Novi Sad je u nastavku poveo s tri poena razlike, ali je Riga sredinom utakmice došla do novog izjednačenja, ponovo peko Lasmanisa.

S dve vezane "dvojke" Marka Savića i Majstorovića, Novi Sad je prišao na samo dva poena od pobede, a posle faula Lasmanisa na "liniji penala" Savić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, što je bilo dovoljno za pobedu i treću titulu svetskog šampiona za Novosađane.

Na putu do titule basketaši Novog Sada ostvarili su dve pobede u grupnoj fazi, u četvrtfinalu su bili bolji od Pirana, a u polufinalu od prošlogišnjeg svetskog šampiona, Zemuna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC