• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdinih plus 30: "Borili smo se za našeg čoveka"

Autor mondo.rs

"On (Marko Ivković) bio je jedan od naših navijača. I to nam je bila dodatna motivacija", rekao Zvezdin centar Majkl Odžo posle ubedljive protiv Galatasaraja.

 O Zvezdinih plus 30: "Borili smo se za našeg čoveka" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda mts deklasirala je Galatasaraj i napravila još jedan korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrokupa.

Pred punim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić", ekipa Milana Tomića savladala je rivala iz Istanbula 30 poena razlike i obradovala navijače, koji su prvi put ove sezone učinili "Pionir" crveno-belom tvrđavom.

View this post on Instagram

Crveno-beli "Pionir" prvi put je ove sezone bio pun!

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on


Posle utakmice, Zvezdin centar Majkl Odžo stao je pred novinare i neočekivano odgovorio na konstataciju da je trijumf bio lako izvojevan.

"Ne, ovo nije bila laka pobeda", izjavio je on.

Potom je pojasnio šta misli...

"U nekoliko prethodnih utakmica išli smo gore-dole i imali oscilacije. Sada smo se dobro pripremili, izbrisali greške, iako je milo malih propusta, ali bili smo fokusirani".

Istu ocenu, da je Zvezda bila fokusirana 40 minuta, posle utakmice je izneo i trener crveno-belih, Milan Tomić, koji je pozitivno govorio i o trudu snažnog centra da unapredi svoju igru.

U razgovoru sa novinarima, Odžo je objasnio i da je bio svestan značaja koji utakmica nosi i mimo sportskog rivalstva. Naravno, kao i svi u timu, dobro je znao šta se dogodilo u novembru 2014. pred dvoranom "Abdi Ipekči", gde je navijač Zvezde Marko Ivković izgubio život u napadu nožem.

I poslednji trenuci utakmice u utorak, u kojima je publika "pokrenula" Aleksu Radanova da "napadne" 30 poena razlike, dovoljno su pokazali koliko je navijačima Zvezde stalo da pobeda njihovog tima bude što ubedljivija, a poraz gostiju što teži.

"Trener nam je pričao, ljudi na ulici su govorili o svemu, bila je to dodatna motivacija... Želimo da budemo prvi u grupi i borili smo se za našeg čoveka, jednog od nas. On (Marko Ivković) je bio jedan od naših navijača. Uvek se borimo da sačuvamo svoj teren".

Konačan rezultat dovoljno je pokazao koliko je igračima prijao ambijent.

"Hoću uvek da vidim navijače u ovakvom broju. Uvek, protiv Valensije, Krke... Bili su nam dodatna motivacija, nosili su nas od početka. Bila je sjajna atmosfera. Na primer, kada je Zek Ogust šutirao bacanja bilo je glasno. Baš glasno. To nam je uvek potrebno".

Kod Odža nema euforije, kao ni kod trenera i ostalih igrača Zvezde.

"Večeras slavimo, a sutra smo opet u 'kancelariji' i spremamo se za Cedevitu. Veliki derbi, radujemo se. Nisam pratio šta im se dešava, ali trener će nam objasniti", dodao je Odžo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC