• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković: Reprezentacija prioritet

Ivković potvrdio razgovore sa gazdama Olimpijakosa, a da li će potpisati ugovor zavisi od toga šta se dogovori sa KSS.

 Duda Ivković: Reprezentacija prioritet Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković vratio se iz Atine i potvrdio da je razgovarao sa čelnicima Olimpijakosa, ali i da nije potpisao ugovor sa klubom iz Pireja.

"Na poziv vlasnika Olimpijakosa, braće Angelopulos, u četvrtak sam imao sastanak u Atini, tokom koga su oni izrazili želju da preuzmem mjesto prvog trenera njihovog kluba. U višečasovnom razgovoru napravili smo analizu trenute situacije u Olimpijakosu, u svjetlu stanja u grčkoj i evropskoj košarci. Na tom sastanku nije postignut nikakav dogovor, iz prostog razloga što imam važeći ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije",, rekao je Ivković za sajt KSS.

Ipak, nije isključeno da se ugovor sa KSS promijeni, a to se može zaključiti iz dodatnih rečenica Ivkovićeve izjave.

On će narednih dana razgovorati sa predsjednikom KSS Draganom Kapičićem i članovima Upravnog odbora srpske košarkaške organizacije.

"Ne želim da iskoristim neispunjenje dijelova ugovora sa KSS i klauzule koje mi daju mogućnost da ovaj ugovor po tom osnovu raskinem. Imajući u vidu stanje u Savezu, koje je takvo da trenutno ne postoje realni uslovi da obaveze iz ugovora budu ispunjene. Razgovaraću sa čelnim ljudima Saveza i poslije tih razgovora situacija će biti jasnija", kaže Ivković.

Selektor Srbije je potvrdio da će sigurno voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu koje će od 28. avgusta do 12. septembra održava u Turskoj.

"Moja najveća obaveza je obaveza prema igračima koje sam, od kad sam preuzeo ovu funkciju, trenirao i selektirao, tako da se vođenje reprezentacije Srbije na Svjetskom šampionatu u Turskoj ne dovodi u pitanje. To je za mene i moralna obaveza", naglasio je Ivković.

Reprezentacija Srbije u ponedjeljak 28. juna okuplja se u dvorani "Sport eko" u Beogradu, gdje će početi pripreme za Svjetski šampionat u Turskoj. Očekuje se da prvom treningu prisustvuje devet igrača - Bojan Popović, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Mladen Jeremić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović i Miroslav Raduljica. Bilo je planirano da već od ponedjeljka trenira i Kosta Perović, ali će se on, zbog lakših zdravstvenih problema, priključiti kasnije.

"U ovoj fazi biće realizovani individualni treninzi, prije svega za mlađe igrače, igrače koji su prvi put na spisku, kao i one koji su ranije završili klupske sezone", kaže Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC