• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milaković: Jako bitna pobjeda

Autori mondo.ba Autori mondo.me

Strateg "igosa" zadovoljan zbog gostujućeg trijumfa nad Mornarom, posebno jer je kod kuće u negativnoj seriji od tri vezana poraza u ABA ligi.

 Mornar - Igokea, izjave Žarko Milaković, Mihailo Pavićević Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Žarko Milaković, trener Igokee nakon meča sa Mornarom u Topolici (97:103) poželio je Baranima sreću u nastavku sezonu uz opasku da su je „prošlogodišnjim igrama zaslužili“.

POVEZANE VIJESTI

Pokušali smo da u istom ritmu kao protiv Olimpije igramo i ovu utakmicu. Imali smo mnogo izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, čak 14. Pokušali smo da to smanjimo, da produžimo napade, da igramo na manji posjed lopte. Mornar nam to nije dozvolio u trećoj četvrtini ali imali smo dosta raspoloženih igrača tako da smo uspjeli da iskontrolišemo utakmicu do kraja. Za nas je ovo jako bitna pobjeda pošto smo tri utakmice kod kuće izgubili“, rekao je Milaković poslije dvoboja u Baru.

Najefikasniji u taboru Aleksandrovčana bio je Tomislav Zubčić sa 23 poena, a zapažen je bio i novajlija Oliver Lafajet, sa 20 poena i šest asistencija. Uz taj tandem, Milakovićevu ekipu predvodili su i Latavijus Vilijams sa 14 poena, Sava Lešić sa 12 i kapiten Vuk Radivojević, koji je pogodio oba šuta za tri poena. a drugi je na kraju i osigurao pobjedu gostima iz Bosne i Hercegovine.

Šef tručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi i potvrdio da je njegov tim u poraz odvela loša odbrana.

Ovo je težak poraz. Rekao sam prije utakmice da je za nas svaka utakmica 'biti ili ne biti'. Izgleda da igrači nisu bili svjesni te situacije jer ono što sam tražio od njih za dva dana koliko smo imali na raspolaganju po povratku iz Malage jeste da pokušamo da budemo bolji u onom ubjedljivo najgorem segmentu naše igre, a to je odbrana. Međutim, ponovo smo dozvolili ptorivniku da postigne više od stotinu poena, u prvom poluvremenu 54. Bez odbrane je teško igrati i dobiti bilo koju kvalitetniju ekipu, a Igokea je skup iskusnih igrača koji su ti znali da iskoriste“, rekao je Pavićević.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Trener Mornara je priznao i da u ekipi nema atmosferu koja je neophodna za bolje rezultate.

Šta je tu je, nema kukanja. Do kraja prvenstva predstoji nam grčevita borba  za opstanak. Vidi se da nemamo ni onu atmosferu koja nas je krasila jer dozvoliti protivniku da u prvom poluvremenu postigne 54 poena ili da u trećoj četvrtini nemamo nijedan faul i nećemo da kidamo njihove kontre i otvorene šuteve za tri poena, to je zaista nedopustivo. Vidjećemo, nešto moramo da radimo, a šta...“, rekao je Pavićević.

Na kraju razgovora s novinarima šef struke Mornara dodao je da takmičarska pauza stiže u pravi čas za njegov tim.

Iskren da budem ova prvenstvena pauza će nam dobro doći da probamo da se vratimo na pravi kolosjek, ali sigurno neće biti lako“, zaključio je Pavićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC