• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Nije lako naslijediti Duleta

Diplomac Više trenerske škole i apsolvent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Vlada Jovanović, ima težak zadatak pred sobom.

 Jovanović: Nije lako naslijediti Duleta Izvor: MONDO

Poslije odlaska "gurua" Duška Vujoševića, Upravni odbor KK Partizan jednoglasno je izabrao mladog stručnjaka za šefa struke tima, u kojem je prethodne tri godine radio kao asistent.

I to mu je možda i najskuplja škola pred start sezone u kojoj će njegov još ne formiran tim "braniti" triplu krunu u domaćim i regionalnim okvirima, kao i Fajnal for Evrolige.

Previše ili ne za čovjeka, koji je do sada samostalno vodio samo ekipe u mlađim kategorijama?

"Opterećenje sigurno postoji", priznaje Jovanović, pričajući simbolično ispred ulaza u Dvoranu "Pionir", koja će biti njegovo radno mjesto u budućnosti.

"Rezultati Partizana i ono što je Dule uradio prethodnih devet sezona, a i prije toga kada je bio u Partizanu, zavrijedilo je punu pažnju i ja mislim da je ljestvica podignuta na najviši mogući nivo. Partizan je prethodnih sezona bila ekipa koja je dominirala u regionalnom takmičenju, a u Evroligi pravila jako dobre rezultate svake godine. Od ulaska u finale dijelila nas je sekunda ili lopta...", svjestan je Jovanović da su navijači Partizana naviknuti samo na trofeje i ništa drugo.

"Sve to dovodi do situacije da neće biti lako, ali trenerski posao je takav da moraju da se rade i teški poslovi. Ovo je prije svega za mene čast, a o težini tog posla možemo da pričamo...", dodao je Jovanović, koji je rođen 4. jula 1973. godine.

Kada se prašina oko Vujoševićevog odlaska u CSKA i njegovog imenovanja na mjesto prvog trenera devetostrukog uzastopnog šampiona zemlje slegla, Jovanovića i dalje ne napušta prvobitan osjećaj zadovostva i opreza.

"Jako sam zadovoljan, jer biti u priči ili biti kandidat za preuzimanje mjesta prvog trenera KK Partizan, a poslije toga i biti izabran je velika čast i obaveza", ponovio je Jovanović, kojeg očekuju brojne obaveze do prvog treninga crno-bijelih.

On će prvo voditi juniorsku reprezentaciju Srbije (igrače do 18 godina) na pripreme u Italiju i Grčku, a potom na ono pravo - Evropsko prvenstvo u Litvaniju. Uporedo, Jovanović će biti na vezi sa ljudima iz Partizana, kada bude riječi o sastavljanju tima za narednu sezonu.

"Do prvog treninga i izvođenja ekipe na ovaj ovde teren ima još mnogo vremena, praktično čitav mjesec i malo više. Do tog trenutka ima dosta posla, prije svega oko juniorske reprezentacije, idemo na to EP u Litvaniju, sastavljanja tima sa ljudima u klubu i ostalih poslova, tako da će biti pravo zadovoljstvo kada dođemo do tog trenutka, da možemo da treniramo", kaže Jovanović.

U ovom trenutku, navijače crno-bijelih najviše zanima da li će i ko od igrača otići iz Partizana, ko će doći...

"Jako rano je pričati o tome. Posljednja utakmica u sezoni završena je prije deset dana i taj period nije dovoljan da bi se timovi formirali, pogotovo Partizan. Nadam se da će veći dio ovih igrača, koji su prošle godine bili u Partizanu ostati tu, prije svega zato što dobro poznaju ovaj sistem, kako on funkcioniše. I sada, odlaskom Duška Vujoševića, baš ti igrači i ljudi u klubu, potrebni su da bi sistem živio i dalje", podvukao je Jovanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC