• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Mogli smo bolje

Nikola Peković bez komentara na suđenje u "majstorici" četvrtfinala protiv Taukeramike, smatra da je Partizan ipak daleko dogurao.

 Peković: Mogli smo bolje Izvor: MONDO

Centar Partizana Nikola Peković izjavio je u četvrtak, po povratku iz Vitorije, da je njegov tim u "majstorici" četvrtfinala Evrolige mogao da ostvari i bolji rezultat.

Taukeramika je pobedom od 85:68 rešila plej-of seriju u svoju korist (2:1) i plasirala se na završni turnir četvorice u Madridu.

"Oni su bili maksimalno koncentrisani posle poraza u Beogradu. Dobro smo počeli, posle smo malo pogubili konce i izgubili utakmicu. Mislim da smo mogli bolje, ali šta je tu je", izjavio je Peković na aerodromu Nikola Tesla.

Kršni Bjelopoljac ipak nije nezadovoljan postignutim ove sezone.

Partizan je ostvario najbolji plasman u Evroligi još od 1998, osvojio je Kup Radivoja Koraća i pokušaće da odbrani titule prvaka NLB i domaće lige.

"Mnogi nam nisu davali šanse ni da prođemo grupu. Mi smo uspeli prvo da se plasiramo u Top 16, zatim među osam najboljih u Evropi i konačno smo došli do utakmice za odlazak na Fajnal for. Sigurno je da možemo biti ponosni na učinjeno", dodao je Peković, nijednom rečju se ne osvrnuvši na diskutabilno, a povremeno i tendenciozno suđenje grčko-turskog trija.

Interesantno je da je Taukeramika pobedom nad Partizanom uspela da razbije "crnu seriju" započetu još u sezoni 2002/03.

Tada su Baski u duelu za prvo mesto u grupi Top 16 i direktan plasman na Fajnal for, izgubili na svom parketu od Makabija rezultatom 94:65.

Nakon toga su u dvorani Fernando Buesa odigrali još četiri utakmice tipa "biti il' ne biti" - tri u okviru plej-ofa ACB lige i jednu u finalu španskog Kupa - i sve četiri izgubili, što prilično jasno govori da klub i ekipa nemaju neophodnu psihološku snagu kada se nađu pod psihološkim pritiskom.

Imajući to u vidu, jasno je na šta je mislio Tijago Spliter, kada je posle trijumfa u sredu rekao da se oseća "kao da mu je spao teret od sto kilograma".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC