• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosnić: Ponosan sam na igrače, sanjamo ovakvu igru

Autor mondo.ba

Selektor reprezentacija BiH zadovoljan nastupom svojih izabranika, uprkos porazu u meču u kom je njegov tim imao i 21 poen prednosti.

Vedran Bosnić pohvalio je igrače BiH koji su tri četvrtine večerašnje utakmice dominirali protiv selekcije Finske.

Selektor BiH je nakon utakmice čestitao Fincima koji su uspjeli nadoknaditi dvocifreni zaostatak i na kraju ostvariti bitnu pobjedu za nastavak kavlifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Ponosan sam na igrače. Rekao sam im to u svlačionici. Kontrolisali smo susret 30 minuta, protiv izuzetno jake selekcija koja je na zavidnom nivou. Požrtvovanost na nivou, borba na nivou, bili smo bolji i u skoku. Sve je u tom periodu bilo onako kako sanjamo da igramo u budućnosti, možda je to sad i došlo malo prerano, nakon samo šest treninga".

Na kraju, desilo se ono što se događa mladim ekipama bez iskustva.

"Prepali smo se pobjede, promašili par slobodnih bacanja i dali im šansu da se vrate. A, oni to rade protiv mnogo boljih selekcija nego što smo mi u ovom trenutku", rekao je Bosnić koji se zahvalio i navijačima u Zenici na velikoj podršci.

Finska je u završnici podigla agresivnost u odbrani, pogotovo na bekovskim pozcijama, na kojima je BiH imala mlađe igrače koji se nisu snašli.

"Napadali smo ih par puta, dobijali faulove ali nismo pogodili bacanja i nekoliko otvorenih šuteva. Da smo pogodili slavili bi pobjedu. Ipak, to je razlika između selekcija koje redovno igraju na velikim takmičenjima i onih koje ne igraju i imaju igrače koji na klupskom planu ne igraju na najvišem nivou".

Bosnić je za februarski prozor kvalifikacija najavio nova imena u timu koji se priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Smjena generacija nije jedan dan, potrebne su godine. Finska igra istu košarku u svim mlađim selekcijama, imam dosta iskustva sa njima jer sam kao selektor Švedske odigrao veliki broj prijateljskih susreta. Treba biti realan, Sani Čampara igra četvrtu ligu u Španiji i čuva Koponena koji je jedan od najboljih bekova u Evropi. Potrebno je strpljenje i rad", rekao je selektor BiH i dodao da će najvjerovatnije potražiti još jednu soluciju na poziciji pleja, a nije isključeno da će to biti naturalizovani igrač.

Miralem Halilović, koji je bio najefikasniji u bh. timu sa 20 poena, ističe da je BiH odigrala odličnu utakmicu i da mu je žao što na kraju nije upisana pobjeda.

"Mislim da smo odigrali odlično, posebno prvo poluvrijeme. Iznenadili smo ih ritmom, odigrali pametno, spriječili šuteve što je njihovo najjače oružje. Kontrolisali smo ekipu koja želi imati kontrolu. Na kraju je prevagnuo umor, nedostatak iskustva i energije, a možda smo se i malo prepali pobjede. Šteta što nismo nagrađeni trijumfom jer bi se slika reprezentacije i atmosfera u ekipi još više poboljšala. Ovo je smjena generacija i s ovim igračima treba biti strpljiv ", rekao je bh. košarkaš.

Bosnia and Herzegovina v Finland - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019 - European Qualifiers
Izvor: Youtube/FIBA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC