• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB KUP: Galatasaraj izbacio Bešiktaš

Galatasaraj se plasirao u polufinale ULEB kupa, pošto je prokockao 13 poena prednosti. Odlučio Kunejt Erden svojim jedinim košem.

 ULEB KUP: Galatasaraj izbacio Bešiktaš Izvor: MONDO

Istanbulski derbi, kojim je u četvrtak uveče otvoren finalni turnir ULEB kupa u Torinu, pripao je košarkašima Galatasaraja.

Oni su trojkom plejmejkera Kunejta Erdena deset sekundi pre kraja savladali favorizovani Bešiktaš rezultatom 61:60 (19:11, 16:13, 14:18, 12:18) i u subotnjem polufinalu sastaće se sa Huventudom ili Pamesom.

Erdenu su to bili jedini poeni na utakmici, a prethodno je za trojku šutirao katastrofalnih 0-7!

Ubedljivo najefikasniji u pobedničkom timu bio je Amerikanac Robert Hajt sa 22 poena, a Čarls Gejns bio je statistički drugi igrač Galatasaraja sa osam poena i deset skokova.

Predrag Drobnjak pokrenuo je Bešiktaš iz letargije i završio meč sa 17 poena, ali su podbacili gotovo svi asovi crno-belih, uključujući Prestona Šamperta, koji je uprkos slaboj igri nekako napabirčio 14 koševa.

Bešiktaš je prošao prvu fazu takmičenja bez poraza (10-0), potom je eliminisao Hapoel iz Jerusalima i Crvenu zvezdu, ali je u Torinu pokazao da ipak nije tako strašan kada igra van svoje dvorane.

Galatasaraj je u 18. minutu stekao 13 poena prednosti (31:18) i po njih se sve odvijalo idealno do pred kraj treće četvrtine, kada su vodili 46:33.

Predvođen Drobnjakom, Bešiktaš je postepeno smanjivao razliku i 46 sekundi pre kraja poveo prvi put na utakmici - 60:58.

Erden je u poslednjem napadu Galatasaraja promašio, ali mu je Gejns ofanzivnim skokom omogućio još jedan pokušaj i tako postavio temelj pobedničkom šutu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC