• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac: Pričali smo da će ovaj tim rasti

Autor mondo.rs

Pobeda u direktnoj borbi za opstanak u Evrokupu, potvrđuje da se crno-beli nalaze na dobrom putu, smatra sjajno krilo.

 Rade Zagorac KK Partizan Top 16 Evrokup Izvor: MN PRESS

Pre nedelju dana priteran leđima uza zid, praktično izgubljen, a sada silan i u Top 16 fazi Evrokupa.

Partizan je uspeo ne samo da pobedi Turk Telekom, kao i Asvel u prethodnom kolu, već i da to uradi uz čvrstu, dopadljivu igru, gotovo bez uspona i padova.

"Ako uzmemo u obzir situaciju u kojoj smo bili, važnost utakmice i kvalitet protivnika, način na koji smo se pripremali, ovo nam je verovatno najveća pobeda ove sezone. Treba da budemo ponosni kako smo izgledali i kako smo bili mentalno pripremljeni, što nije bilo nimalo lako. Naravno, drago nam je i što nastavljamo takmičenje", rekao je novinarima u svlačionici Rade Zagorac.

"TRASH TALK" SA LANDSBERGOM

Silvan Landsberg u Evrokupu je postizao 17,5 poena po utakmici, a u dva duela sa Partizanom ubacio je svega 12, odnosno 10. "Jako dobra defanzivna partija na njemu. Bandža i ostali su uradili fenomenalan posao. Celu utakmicu smo mu bili u telu, bilo je i 'trash talka'. Drago mi je što smo ga zaustavili".

Crno-beli su sebi obezbedili još šest kvalitetnih utakmica tokom januara i februara, sa Monakom, Albom i Ritasom, kroz koje će sigurno nastaviti da napreduju i tako stvoriti pretpostavke da u ABA ligi, Kupu i Superligi stignu do željenih rezultata.

"Nova grupa nam je zanimljiva. To su kvalitetne ekipe, sa kojima ne sumnjam da možemo da se nadmećemo. Svaka utakmica će iziskivati napor i pripremu, ali sigurno je da se radujemo tome".

Vrativši se na temu poslednje utakmice, Zagorac je pričao o "kvalitetnoj igri svih 40 minuta".

"Čak i kad su početkom treće četvrtine oni uhvatili neki zalet, kao što se i očekivalo, mi smo adekvatno odgovorili i do kraja utakmice ih držali na bezbednoj distanci... Više puta smo isticali da će ovaj tim vremenom rasti. Ova utakmica je razvojna stanica, koja potvrđuje da to što pričamo zaista ima smisla".

On je na pitanje o mogućem gubitku fokusa pred derbi ABA lige protiv Cedevite odgovorio da je pobeda za prolaz u Top 16 Evrokupa "već arhivirana".

"U četvrtak smo opet na treningu. Vrlo je verovatno da je naredna utakmica, pored Turk Telekoma, najvažnija u ovom delu sezone, jer nam je Cedevita konkurent za plej-of. Već smo ih pobedili u gostima, nova pobeda dovela bi nas do istog skora sa njima i dala dobar zamajac za dalje".

KK Partizan - Turk Telekom 87:72 Evrokup 2018 10. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Zagorac, koji takođe slavi Svetog Nikolu, u sredu je putem društvenih mreža pozvao navijače da dođu na utakmicu, "da se radujemo zajedno". Podrška je zaista bila odlična.

"Na ovako veliki praznik i slavu, odazvalo se mnogo ljudi. Pokazali su veliku odgovornost, što je za svaku pohvalu. Mi smo stvarno zadivljeni".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC