• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Odbrana je jedini recept za uspeh

Autor mondo.rs

Partizan treba da traži put do pobede tako što neće dozvoliti protivniku da ubaci preko 70 poena, smatra kapiten ekipe.

 Novica Veličković izjava poslije plasmana Partizana u TOP 16 Evrokupa Odbrana recept za uspjeh Izvor: MN PRESS

Partizan se posle perioda košarkaškog lutanja polako vraća svom identitetu i taktici na kojoj je Duško Vujošević napravio imperiju u periodu 2002-2014.

Kontrola utakmice pomoću čvrste odbrane jednostavno čini da cela ekipa izgleda ozbiljnije. O tome je Novica Veličković pričao i prošle sezone, nakon što je Nenad Čanak nasledio Miroslava Nikolića, ali tek se sada, pod vođstvom Andree Trinkijerija, kockice sklapaju u željeni mozaik.

To je i razlog što su mnogi posle pobede nad Turk Telekomom u sredu uveče (87:72) konstatovali da je Partizan odigrao "najzreliju utakmicu u sezoni"...

"Naš jedan jedini fokus treba da bude na odbrani", poručio je Veličković u razgovoru sa novinarima posle meča.

"Možemo mi da trčimo, skačemo, u napadu ćemo pronalaziti rešenja, ali odbrana treba da bude zaštitni znak mladog igrača i mlade ekipe. Mi treba da svodimo protivnike na najviše 70 poena i onda ćemo uvek imati šansu da pobedimo. To smo uradili Turk Telekomu. Odbrana je jedini recept za uspeh. Ja u to verujem i mislim da smo se dosta podigli u tom segmentu", rekao je kapiten tima.

KK Partizan - Turk Telekom 87:72 Evrokup 2018 10. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Top 16 Evrokupa se posle poraza od Valensije na domaćem parketu činio nedostižnim. Crno-beli su imali skor 2-6 i težak raspored do kraja prve faze, ali su protiv Asvela i Turk Telekoma podsetili na stare Partizanove timove, bili najbolji kad je najpotrebnije i ostvarili cilj.

"Ove godine imamo mladu ekipu, dosta igrača koji se prvi put suočavaju sa pritiskom. Nismo otvorili sezonu kako treba i za nas je od pre dve-tri nedelje svaka utakmica kao finale", naglašava Veličković.

"Pobedom u Lionu smo omogućili sebi da igramo utakmicu za prolaz. Mislim da je Top 16 Evrokupa u ovom trenutku uspeh za klub, a za igrače prilika da nastave da rastu iz dana u dan, jer je to najbitnije kad si mlad".

U novoj grupi, od 2. januara, crno-beli će za rivale imati Monako, pobednika grupe u kojoj se takmičila Crvena zvezda, zatim Albu i Ritas.

Ali, Novica Veličković kaže da ga sada "zanima samo Cedevita" i subotnji derbi 12. kola ABA lige.



"Niti sam se bavio kalkulacijama pre Turk Telekoma, niti sada razmišljam ko nam dolazi kasnije. Nama je svaka sledeća utakmica od nenormalne važnosti, ova protiv Cedevite pogotovo. Naravno, pozvao bih publiku da dođe. Oni su uvek uz nas, ali treba nam da hala opet bude ispunjena i da se pritisak vrši svih 40 minuta, kao u sredu. Pa da probamo da ponovo pobedimo!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC