• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri pred Albu: Obožavam ovakve utakmice

Autor mondo.rs

Trener Partizana raduje se nadmudrivanju sa Aitom Garsijom Renesesom, nekadašnjim strategom Barselone i španskim selektorom.

 Alba Partizan najava Evrokup 2. kolo TOP 16 Izvor: MN PRESS

Partizanova ovosezonska avantura nastavlja se u sredu od 20 časova, utakmicom protiv Albe, u okviru 2. kola E grupe Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli svojim navijačima gotovo redovno priređuju "mečeve za infarkt", a imajući u vidu kvalitet i način igre gostiju iz Nemačke, slično se može očekivati i u tom okršaju - brza igra, trojke, lepi potezi, greške, preokreti... vrlo moguće i dramatična završnica, ko zna koja po redu.

Iz jedne od takvih, u subotu, crno-beli su izašli kao pobednici (75:73 protiv Mornara u ABA ligi), a Andrea Trinkijeri rekao je novinarima da će to imati pozitivan uticaj na ukupni "život" njegovog tima.

"Dobili smo utakmicu koju je trebalo da izgubimo. Nadoknadili smo sedam poena za minut i 40 sekundi i to je veliki podstrek, koji će pomoći ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", naveo je on.

Alba je u prvoj fazi Evrokupa zabeležila skor 7-3, potom je zbog povrede ostala bez prvog plejmejkera Pejtona Sive, ali je u prvom kolu Top 16 ipak uspela da savlada Monako - 83:74, uz 17 poena Luka Sikme i 16 poena Tima Šnajdera.

"Alba je jedna od najboljih sportskih organizacija u Evropi", konstatovao je italijanski stručnjak, koji je radeći u Bambergu mogao odlično da upozna narednog rivala.

"Imaju trenera koji je osvojio sve, ima veliko iskustvo", dodao je Trinkijeri o svom kolegi, prekaljenom Aitu Garsiji Renesesu, koji je 2008. sa reprezentacijom Španije osvojio olimpijsko srebro, pre toga i brojne trofeje sa Barselonom i Huventudom.

"Ja obožavam ovakve utakmice. To je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, možda su najbolja ekipa u Evropi po kretanju bez lopte. Trebaće nam ogromna koncentracija da im pariramo, mada već znam da ćemo na taj način primiti neke koševe, jer su oni u stanju to da rade i iskusnijim ekipama od Partizana. Ovo je sigurno veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu".

Za Vanju Marinkovića sreda je poseban dan, s obzirom na to da slavi 22. rođendan. Samim tim bi zameniku kapitena crno-belih pobeda "legla" još lepše nego inače.

"Znamo da igraju atipično, sličnije španskim ekipama i da je potrebno da im na tu igru odgovorimo dobrim trčanjem. Takođe je veoma važno da tokom utakmice ne bude padova u našoj igri. Verujem da ćemo utakmicu protiv Albe dočekati spremni", izjavio je Marinković nakon poslednjeg treninga, održanog u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U preostalom meču E grupe od 19 časova će igrati Monako (0-1) i Ritas (1-0).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC