• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Veliko je srce mojih igrača!

Autor mondo.rs

Trener Partizana čestitao Monaku na "školovanju" svoje ekipe, čijom reakcijom u četvrtoj četvrtini je izuzetno zadovoljan.

 Trinkijeri: Veliko je srce mojih igrača! Izvor: MN PRESS

Partizan je od Monaka gubio svih 40 minuta, ali je u finišu, posle rekordnih "minus 21" u 28. minutu, bio na korak od toga da ozbiljno ugrozi pobedu gostiju.

Ipak, na kraju je bilo 68:72, zasluženo ako se ima u vidu sve prikazano na terenu. Crno-beli su u E grupi Top 16 faze Evrokupa skliznuli u donji deo tabele, sa skorom 1-2.

"Čestitam Monaku. Odigrali su veoma dobru utakmicu. Stavili su nas u školski autobus i vozili nas po Beogradu. Imali smo sjajan povratak u četvrtoj četvrtini, ali su neki detalji odlučili da ipak ne prelomimo utakmicu u svoju korist", rekao je Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Usledila su pitanja... Prvo o reakciji crno-belih "kada je utakmica već bila izgubljena".

"Ne postoji izgubljena utakmica, igra se do poslednje sekunde", brecnuo se Trinkijeri.

"U poslednjih 10 minuta smo neke stvari ubrzali, nešto smo promenili, dok u prve tri uopšte nismo shvatali kako moramo da igramo protiv njih. Naši bekovi uz to nisu pogodili ništa, a onda teren postaje jako mali... U finišu sam išao sa velikom petorkom, počeli smo direktno da napadamo koš i to je malo promenilo ritam. Na kraju smo imali loptu za zakucavanje, ali smo na drugom kraju primili trojku iz kontranapada. To nas je razbilo", rekao je trener Partizana i dodao:


"Nisam negativan. Mislim da je naša ekipa pokazala nešto što je jako, jako važno - ogroman karakter. Slabo smo igrali, bekovi su bili katastrofalni, ali onakvu četvrtu četvrtinu ne bi mogao svako da odigra".

U tom periodu je Džok Lendejl pomeren na poziciju "četiri".

"Stavio sam ga tu jer niko drugi nije mogao da pogodi šut. Moj posao je da tražim rešenja za probleme. Džok je izuzetno dobar radnik i mislim da je zaslužio da bude lider. On je de fakto vodio ekipu u poslednjoj četvrtini".

Trinkijeri je onda samoinicijativno pohvalio navijače.

"Atmosfera je fantastična, sve bolja i bolja. Žao mi je što rezultatom nismo uspeli da se odužimo publici, ali mislim da je poslednjih 10 minuta za svaku pohvalu... Puno je lakše gledati negativne stvari, nego ono dobro što smo uradili u tom periodu. Tako moramo da igramo. Da kopamo, da se borimo za svaku loptu, da budemo mrtvi na kraju svake utakmice".

Da li je optimista pred "revanš" u Monaku iduće srede?

"Pre toga moramo u Zadar, gde će biti jako teška utakmica. Sigurno moramo da pogledamo snimak, da izvučemo pouke iz grešaka i da u Monaku ne idemo opet u školu. Moramo da budemo mudriji, da ubrzamo igru i pogodimo više otvorenih šuteva".

Na kraju, kada je konferencija praktično bila već završena, "oživelo" ju je pitanje da li je pojedinim igračima Partizana potrebno "malo više srčanog mišića"...

"Ako sam dobro shvatio, kažeš da moja ekipa nema srca? To je tvoje mišljenje. Prvi put za 25 godina karijere mi je neko rekao tako nešto o mojim igračima. Moji igrači imaju najveće srce na svetu. Kad budemo igrali poslednju utakmicu u sezoni, onda ćemo da razmišljamo da li je to dovoljno ili ne. Za mene su oni najbolji", emotivno je reagovao Andrea Trinkijeri.

"Ako ti se ne sviđaju... o ukusima se ne raspravlja, ali da se vratiš u ovakvoj utakmici, bez srca?!"

Partizan Monako
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC