• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA Ol star: Jokić nije starter, ali...

Autor mondo.rs

Lebron Džejms i Janis Adetokunbo će imati zanimljiv zadatak da odaberu po još 11 saigrača, nezavisno od toga u kojoj konferenciji igraju, a za sada znamo da Nikola Jokić nije starter. Možda ga treneri uvrste na spisak rezervi?

Glasovima navijača, predstavnika medija i igrača odlučeno je deset startera na ovogodišnjem Ol star meču koje će u svoje ekipe "draftovati" dvojica kapitena!

U pitanju su Lebron Džejms i Janis Adetokunbo, koji su dobili najviše glasova navijača u istočnoj i zapadnoj konferenciji, a preostale saigrače u ekipama izabraće bez obzira na to u kojoj od dve divizije pripadaju, dakle isključivo po ličnom nahođenju.

Prvi će birati košarkaš Lejkersa, a potom zvezda Milvokija, i tako će se smenjivati dok ne budu selektovani svi igrači.

Za sada su poznata imena samo startera, dok će po sedam "rezervi" izabrati treneri, tako da će veliku šansu da zaigra na svom prvom Ol staru imati i Nikola Jokić, kome je izmaklo mesto startera pošto je bio "treći ispod crte" kada su u pitanju "unutrašnji igrači" na Zapadu.

Bio je sedmoplasiran u ukupnom plasmanu u glasovima navijača, ali su ga bolje rangirali igrači (#5) i novinari (#5), za ukupno šesto mesto.


Najveći "gubitnici" sistema glasanja u kom ne odlučuju sve navijači su Luka Dončić, Derik Rouz i Dvejn Vejd, koji su glasovima navijača izborili mesto startera, ali su ih igrači i novinari lošijim rangiranjem "izbacili" sa tih pozicija...

Za startere su izabrani sledeći igrači:

ZAPAD: Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Lebron Džejms (LA Lejkers), Kevin Durent (Golden Stejt) i Pol Džordž (Oklahoma).

ISTOK: Kemba Voker (Šarlot), Kajri Irving (Boston), Janis Andetokunbo (Milvoki), Kavaj Lenard (Toronto) i Žoel Embid (Filadelfija).

Da je u pitanju tradicionalni duel dve konferencije na Ol staru mogli bismo da zaključimo da je Zapad u prednosti, ali ćemo umesto toga gledati "Tim Lebron" i "Tim Janis", sastavljene od igrača po ukusu kapitena, bez obzira na diviziju u kojoj igraju.

Takozvani "draft", na kome će kapiteni birati po još 11 saigrača, biće održan 7. februara, dok je sam Ol star meč zakazan za 17. februar u Šarlotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC