• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar u Baru našao put za opstanak

Autor mondo.rs

Šampion Crne Gore ostvario četvrtu uzastopnu pobedu pred svojim navijačima. Zato i mirniji dočekuje završnicu ligaškog dela od ostalih kandidata za ispadanje.

Posle istorijske godine 2017/18, KK Mornar Bar turbulentno prolazi kroz takmičarsku 2018/19 i ipak nalazi način da ostane miran u završnici ligaškog dela ABA sezone.

Kada je došao nadomak grčevite borbe za opstanak, tim Mihaila Pavićevića "vezao" je četiri uzastopna trijumfa u svojoj "Topolici" i tako se udaljio od grupe najugroženijih "jadranskih" timova.

Posle Olimpije, Krke i Zadra, u Baru je pala i Cibona i to razlikom većom od 11 poena, koja će domaćima omogućiti i bolji međusobni skor sa Zagrepčanima ako završe sezonu izjednačeni na tabeli.

Mornar - Cibona 91:78 (24:19, 26:19, 21:18, 20:22)

Pavićevićev tim kontrolisao je rezultat kroz prvi deo meča, otišao na poluvreme sa dvocifrenom prednošću, ali su se gosti u trećoj deonici ipak trgli i serijom 9:0 primakli na samo tri poena "minusa". Mornar je brzo reagovao i na čelu sa odličnim Nemanjom Vranješom (23 poena) ušao u seriju kojom je obezbedio miran kraj.

Antabija Voler je u poslednjim sekundama treće četvrtine postigao trojku za velikih "plus 15" Mornara, posle kojih se postavljalo samo pitanje konačne razlike.

Energija Crnogoraca videla se i u odnosu skokova dva tima, a srpski centar Uroš Luković (12 poena, 8 skokova) prednjačio je u toj kategoriji. Važan je podatak da su Barani imali čak 14 skokova više od Zagrepčana.

Mornar Cibona
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Ovim trijumfom, domaći su definitivno odmakli dva trijumfa ekipama pred kojima je po svemu sudeći grčevita borba za opstanak, a to je društvo timova sa po pet ostvarenih pobeda - Zadar, Krka i Olimpija.

Rezultati 17. kola:

Mornar - Cibona 91:78
Olimpija - Budućnost 72:77

odigrano u nedelju

Zadar - Krka 64:72

odigrano u subotu

Cedevita - Crvena zvezda 84:68
Partizan - Mega Bemax 98:86
FMP - Igokea 87:78

Tabela: Zvezda 16-1, Cedevita 12-5, Budućnost 12-5, Partizan 11-6, Mega 9-8, Mornar 7-10, FMP 7-10, Cibona 7-10, Igokea 6-11, Olimpija 5-12, Zadar 5-12, Krka 5-12.

Parovi 18. kola: Cibona - Partizan, Zvezda - Olimpija, Igokea - Cedevita (subota), Mega - Zadar, Krka - FMP (nedelja), Budućnost - Mornar (ponedeljak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC