• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpija oznojila Budućnost, ali prvak drži treće mesto

Autor mondo.rs

U dvorani Tivoli odigran zanimljiv meč, u kojem domaćin ipak nije uspeo da iznenadi branioca titule.

Evroligaški nastup u drugoj četvrtini ipak nije bio dovoljan da Budućnost mirno pobedi u glavnom gradu Slovenije.

U dvorani "Tivoli", pred oko 500 gledalaca, ekipa srpskog trenera Saše Nikitovića našla je način da se vrati iz zaostatka od 15 poena, da "zakuva" pred finiš, ali ne i da kompletira iznenađenje.

Olimpija - Budućnost 72:77 (23:23, 15:30, 19:11, 15:13)

Kada je u 34. minutu domaćin ušao u prvu šansu da se primakne na "minus 2", Jan Špan nije uspeo da poentira iz dva pokušaja, a Podgoričani su reagovali serijom poena kojom je Goga Bitadze postavio 64:73.

Budućnost je tada na momenat opet stekla mirnu prednost, ali se Olimpija nije predavala, pa je trojkom efikasnog Domena Lorbeka "otvorila" završnicu (69:75), primakla se potom i na "minus 4" (71:75) i dočekala poslednji minut sa živom nadom.

Međutim, u jako važnom napadu, bek Ljubljančana Miha Lapornik je 17 sekundi pre kraja predao loptu favoritu i Noris Kol je taj poklon pretvorio u definitivnu pobedu, kojom je regionalni evroligaš ostao treći, sa pobedom više od Partizana, a iza Cedevite, koja ima isti broj trijumfa, ali bolji međusobni skor u tom odnosu.

Francuz Edvin Džekson istakao se među Podgoričanima sa 17 poena, uz njega, "dvocifreni" su bili i Goga Bitadze, Petar Popović i Kol. Svi su postigli po 19 poena, s tim da je američki plejmejker ostvario i po sedam asistencija i skokova.

Među domaćina je najbolji strelac bio bivši reprezentativac Slovenije Lorbek,sa 19 poena, Lapornik je postigao 13, a Špan 12.

Budućnost će posle ovog gostovanja putovati u Moskvu, na utakmicu protiv CSKA, a Olimpija će se sa deobe poslednjeg mesta gostovati Crvenoj zvezdi mts u subotu. U međuvremenu će igrati u Nemačkoj protiv Bajrojta, utakmicu FIBA Lige šampiona.

Olimpija Budućnost
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



OLIMPIJA: Džons 4, Tratnik, Špan 12 (2/7 za tri), Lazić 2, Šamanić 9 /8 sk), Lorbek 19 (5/9 za tri), Simonović 6, Lapornik 13 (1/5 za tri), Begić 5, Badžim 2, Sanon, Rebec.

BUDUĆNOST VOLI: Džekson 18 (3/7 za tri), Kol 10 (7 sk, 7 as), Su. Šehović, E. Klark 8, Barović 4, K. Klark 9, Se. Šehović, Gordić 8, Bitadze 10, Popović 10, Bel, Nikolić.

Pročitajte sve rezultate 17. kola ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC