• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trbić: Razmišljamo o plej-ofu, Primorska favorit

Autori mondo.ba Autori Fena

Košarkaši Sparsa sutra igraju derbi susret 18. kola Druge ABA ligeTrbić protiv ekipe beogradskog Dinamika.

Trećeplasirani Sparsi u ovoj sezoni su izgubili u gostima protiv četvrtoplasiranog Dinamika, a trener sarajevskog tima Marko Trbić i sutra očekuje težak susret protiv ekipe koja je vezala šest uzastopnih pobjeda.

Trbić na današnjoj konferenciji za medije ističe da bi Sparsi porazom sebi "zagorčali" život, odnosno ugrozili treće mjesto na tabeli, dok bi pobjedom tu poziciju osigurali, te obezbijedili lakši plej-of.

"Dinamik gaji specifičan način igre i sigurno je da moramo odigrati drugačije u odbrani ako želimo ostvariti pobjedu. Ako odigramo opušteno ili pomislimo da smo bolji, njihov talenat, kvalitet i ambicija će presuditi. Izgubili smo u Beogradu, svjesni smo njihovih kvaliteta i znamo da nam je potreban potpuni angažman", izjavio je Trbić.

Trener Sparsa dodaje da već neko vrijeme razmišlja o doigravanju, te da je prvoplasirana ekipa Sikst Primorske, koja je na omjeru od 16 pobjeda i jednog poraza, prvi favorit za osvajanje takmičenja i za plasman u ABA ligu.

"Od početka lige svi znamo da je Primorska veliki favorit. To su bili i prošle godine kada su izgubili u finalu dosta nesretno. To je klub s velikim ulaganjima, ali mi o tome ne razmišljamo, jer favoriti znaju izgubiti. Sigurno se nećemo predati, želimo se oprobati protiv njih", dodao je Trbić.

Igrač Sparsa i repezentativac BiH Adin Vrabac naglašava da su Sparsi nakon lošijeg perioda ponovo digli atmosferu u ekipi.

"Očekuje nas neugodan protivnik. Mislim da će nam poraz iz Beograda dati dodatnu snagu da sutra odigramo još bolje. Moraćemo dati sve od sebe", kazao je Vrabac.

Utakmica između Sparsa i Dinamika će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo" na Grbavici, s početkom u 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC