• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalas će imati Dončića i Porzingisa!

Autor mondo.rs

Dvojica ekstratalentovanih Evropljana ubuduće će biti saigrači, nakon što su Mavsi ugovorili "trejd" sa Njujork Niksima.

Krilni centar iz Letonije, Kristaps Porzingis (23), napušta Njujork Nikse i prelazi u redove Dalas Maveriksa!

ESPN je u četvrtak uveče po evropskom vremenu objavio da su Niksi pristali da "trejduju" svog najtalentovanijeg igrača, koji se od 6. februara prošle godine nalazi van stroja zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, a na kraju ove sezone postaće ograničeno slobodan agent.

Prema još nezvaničnim informacijama, zajedno sa Porzingisom u Dalas će šuter Tim Hardavej Džunior i veteran Kortni Li, dok će u "veliku jabuku" centar Diandre Džordan, bek Vesli Metjus i mladi plejmejker Denis Smit Džunior.

Mavsi će tako upariti spektakularnog "rukija" Luku Dončića sa 221 cm visokim Porzingisom, koji svakako ima potencijal da popuni prazninu nastalu neizbežnim starenjem Dirka Novickog.

Može se očekivati da popularni "Jednorog" u julu potpiše višegodišnji ugovor sa franšizom iz Teksasa.

Na drugoj strani, Njujork će u narednom prelaznom roku imati mnogo prostora u "seleri kepu" da jurne za nekim od atraktivnih slobodnih agenata, pošto i Džordanu i Metjusu po završetku sezone ističu ugovori.

Tu je i Smit, deveti pik sa drafta 2017, koji je Dončićevom ekspresnom aklimatizacijom na NBA košarku postao manje-više suvišan u timu Dalasa. Mladi plejmejker nedavno je već bio na ivici "trejda", pa zatim ponovo priključen ekipi.

Porzingis (četvrti pik sa drafta 2015) je prošle sezone, pre povrede, beležio 22,7 poena, 6,6 skokova i 2,4 blokade po utakmici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC