• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Malo je nedostajalo Igokei"

Autor mondo.ba

Trener Igokee Dragan Nikolić nije razumljivo bio zadovoljan porazom od Cedevite u Laktašima, ali je istakao da je energija bila na visokom nivou i da je malo nedostajalo "igosima" da savladaju favorizovane Zagrepčane.

 Dragan Nikolić izjava poslije Igokea - Cedevita 75:78 Izvor: MN PRESS

Igokea je u 16. međusobnom dvoboju sa Cedevitom uknjižila 14. poraz u okviru 18. kola ABA lige.

Izabranici Slavena Rimca su do trijumfa u Laktašima - 75:78 (15:21, 13:19, 26:19, 21:19) stigli poslije velike borbe u samom finišu, iako su vodili većim dijelom susreta, najviše "plus 13" (48:35).

Međutim, uporni Aleksandrovčani predvođeni Markom Lukovićem, koji je bio najefikasniji akter meča sa 22 poena, su postepeno "topili" prednost i uveli meč u neizvjesnu završnicu.

Međutim, u ključnim trenucima su napravljene greške i na kraju je zadrhtala ruka Danilu Anđušiću za produžetak, pa je Cedevita stigla do 13. pobjede i zadržala drugu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja.

"Čestitam Cedeviti na pobjedi i želim im mnogo sreće u nastavku šampionata i u plej-ofu. U prvom poluvremenu se u ekipu uvukao grč koji se odrazio više na napad nego na odbranu. Cedevita je dolazila do poena nakon naših izgubljenih lopti i promašenih šuteva za tri poena", kratko je analizirao Nikolić prvi dio meča u Laktašima.

Međutim, nastavak utakmice donio je mnogo bolju igru Aleksandrovčana.

"U drugom poluvremenu smo se opredijelili na brži ritam. Imali smo u posljednja dva minuta nekoliko otvorenih pozicija koje nismo pogodili. Što se tiče taktike, naša ideja bila je da zatvorimo dva najbolja igrača Filipa Krušlina i Džastina Kobsa koji su zajedno dali 11 poena. Cedevita je imala dva 'iks faktora', a to je Ramljakov šut za tri poena 'tri od tri' i Katićev šut iz igre 'šest od šest' što možda u završnici napada nismo prepoznali. Zadovoljan sam energijom, malo je nedostajalo", podvukao je strateg "igosa".

Igokei je ovo bio 12. neuspjeh i predstoji joj grčevita borba za opstanak do kraja sezone, dok će Zagrepčani voditi bitku sa Partizanom i Budućnosti za pozicije u plej-ofu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IGOKEA SIGURNO OSTAJE U ELITNOM RANGU ABA LIGE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC