• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Da ne plačemo, već da uvek ovako igramo

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih govorio je posle meča protiv Unikahe o formi Džoa Reglenda, statusu Maika Cirbesa, napretku mladih, oporavku povređenih i bolesnih...

 Izjava Milan Tomić nakon pobjede protiv Unikahe u Evrokupu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts ubedljivo je pobedila Unikahu, odigrala veoma dobar meč na oproštaju od Evrokupa, ali je napustila parket sa gorkim osećajem u grlu.

Efikasno veče, trijumf i 105 ubačenih poena ipak nisu bili dovoljni ekipi Milana Tomića da prođe u sledeću fazu, jer je ostala bez šansi za to u prošlom kolu, tesnim porazom na gostovanju Limožu.

Šef struke crveno-belih govorio je posle utakmice o tom osećaju, uprkos efikasnom nastupu.

"Igra u ovoj utakmici bila je na nivou na kojem bi Zvezda trebalo da igra svaki put. Sigurno da nam je svima žao što se nismo plasirali u plej-of, sticajem okolnosti izgubili smo neke utakmice poenom razlike - na jednu loptu i jedan skok u odbrani u Malagi, protiv Valensije za poen, protiv Limoža isto... Ostaje nezadovoljstvo, ali nemamo ništa od toga. Ne možemo da plačemo, već moramo da nastavimo, imamo pred sobom ABA ligu i Kup i moramo da nastavimo da radimo", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

"Takođe, imali smo dosta povređenih u poslednjih 15-20 dana. Bilo je i dosta bolesnih, ali to nije opravdanje i ne bi trebalo da tražimo alibi zašto nismo prošli".

Tomić je potom govorio ponaosob o igračima.

- Džo Reglend je postigao 17 poena i sedam asistencija, a očigledno je "živnuo" i u odbrani, za razliku od niza prethodnih mečeva.

"On može da igra brže, brz je igrač i u nekim trenucima bi trebalo da se brže oslobađa lopte. Ne zaboravimo da je i on od septembra i prve utakmice u Laktašima (na ABA Superkupu) mnogo pomogao timu. Iako postoje neke utakmice koje nije odigrao dobro, on je naš igrač. To je period od šest meseci. Ne može jedan igrač da šest meseci odigra 100 odsto i da ne padne. Možda je imao mali pad u igri, ali dići će se. Danas je odigrao sasvim korektno".

- Maik Cirbes je bio u sastavu, ali nije igrao ni minut pored Majkla Odža, startnog centra, i Dušana Ristića.

"Na svakoj utakmici gledam da pobedimo. Na ovoj je (Cirbes) bio u 12, ali teško je igrati u nekom trenutku sa tri centra. Uvek gledam da igraju oni koji bi trebalo da igraju i za koje ja mislim da bi trebalo da igraju. Nema problema, Zirbes će pomoći timu isto".

Crvena zvezda Unikaha
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

- Mlađi igrači, Nemanja Nenadić i Dejan Davidovac, dali su protiv Unikahe doprinos kakav nisu u prethodnim mečevima.

"Što se tiče mladih, Nenadića i Davidovca, odigrali su dobro, ali to je samo jedna utakmica. Moraju da nastave. I kada ne budu postigli ovoliko poena, mora da se vidi njihov kvalitet u odbrani i napadu".

- Osim Branka Lazića, Tomić nije mogao da računa ni na Filipa Čovića i Marka Kešelja, a problem sa leđima je tokom utakmice zadobio Stratos Perperoglu.

"Lazićevu povredu pratimo iz dana u dan i ide sve bolje i bolje. Iskreno se nadam da će biti spreman (za Kup). nadam se... Što se tiče Perperoglua, nadam se da nije ništa ozbiljno. Požalio se na bol u leđima i sutra (sreda) će ići na kontrolu, da vidimo kako će biti. Takođe, Filip (Čović) je bio bolestan, (Marko) Kešelj je isto bio bolestan. I ja sam bio bolestan, ali vratio sam se", nasmejao se Tomić za kraj.

Naredni meč Zvezda će odigrati u subotu, na gostovanju Mornaru u Baru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC