• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko s kim u ABA plej-ofu? Partizan zavisi od derbija

Autor mondo.rs

Cedevita je tri kola prije kraja najbliža drugom mjestu i prednosti domaćeg terena u polufinalu.

 ABA liga plej-of  - mogući parovi - Zvezda na PArtizan ili Budućnost Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Kostur" plej-ofa ABA lige počeo je da dobija svoje obrise. Crvena zvezda je pobjedom nad Mornarom definitivno obezbijedila prvu poziciju i u polufinalu će se sastati sa četvrtoplasiranom ekipom.

Kako sada stoje stvari, a do kraja regularnog dijela takmičenja ostala su još tri kola, realno je da protivnik crveno-bijelima bude Partizan ili Budućnost, pošto se Cedevita poslije poraza Podgoričana u "Pioniru" izdvojila na drugoj poziciji, sa solidnim izgledima da tu i ostane.

Osim što Cedevita (skor 14-5) ima po jednu pobjedu više od Budućnosti (13-6) i Partizana (13-6), od oba konkurenta ima i bolji međusobni skor - protiv crno-belih 1:1 i koš-razliku "plus dva" (84:87, 76:71), a protiv "plavih" 1:1 i koš-razliku "plus tri" (63:58, 78:80).

Zagrepčani u posljednja tri kola gostuju Krki i Olimpiji, koje se bore za opstanak, a domaćini su Mornaru.

S obzirom na pomenute prednosti, puleni Slavena Rimca imaju čak mogućnost da bez posljedica izgube jednu utakmicu. Dvije pobjede biće im dosta za drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu.

Partizan je pobjedom od 76:67 postao bolji od Budućnosti u međusobnim duelima, s obzirom na to da je jesenas u "Morači" izgubio manje ubjedljivo (75:71).

Ali, da bi taj faktor postao presudan na kraju lige, crno-bijeli moraju da ostanu bodovno izjednačeni sa braniocem trona, koji u finišu ima znatno lakši raspored. Dok Partizan ide u goste Crvenoj zvezdi i FMP, a dočekuje Igokeu, Budućnost kod kuće igra protiv Zadra i Cibone, a jedino gostovanje joj je u Sremskoj Mitrovici protiv Mege.

To znači da bi Partizan za treće mjesto najvjerovatnije morao da trijumfuje u "vjčitom" derbiju 3. marta, a potom da slavi i u preostala dva meča.

Ako promijenimo perspektivu, pa ovu situaciju osmotrimo iz Zvezdinog ugla, lider ABA lige bi pobjedom nad Partizanom pred svojim navijačima praktično "izabrao" da sa komšijama igra i u polufinalu, na dvije dobijene utakmice. Osim ako Budućnost ne napravi neki kiks...

PREOSTALI MEČEVI UČESNIKA PLEJ-OFA

20. kolo: Krka - Cedevita (2. marta), Crvena zvezda - Partizan (3. marta), Budućnost - Zadar (4. marta).
21. kolo: Zadar - Crvena zvezda (9. marta), Partizan - Igokea (9. marta), Olimpija - Cedevita (10. marta), Mega - Budućnost (11. marta).
22. kolo: Cedevita - Mornar (15. marta), FMP - Partizan (16. marta), Crvena zvezda - Mega (16. marta), Budućnost - Cibona (17. marta).

TABELA: Crvena zvezda 18-1, Cedevita 14-5, Budućnost 13-6, Partizan 13-6, Mega 10-9, FMP 8-11, Zadar 7-12, Mornar 7-12, Cibona 7-12, Igokea 6-12, Olimpija 5-13, Krka 5-14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC