• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski bez moranja, ali ambiciozno u Laktaše

Autori mondo.ba Autori Fena

Košarkaši Zrinjskog predstojećeg vikenda nastupiće na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine "Mirza Delibašić" u Laktašima, na koji putuju bez ikakvog imperativa, ali ne i bez ambicija.

  "U Laktaše idemo opušten, bez ikakvog imperativa rezultata, ali sigurno da ćemo pokušati iskoristiti slabosti naših protivnika, ako ih primijetimo", rekao je trener "plemića" Hrvoje Vlašić.

Protivnik Zrinjskog u subotnjem polufinalu biće Spars, ekipa protiv koje je Zrinjski u ovoj sezoni odigrao već četiri utakmice. U dvije utakmice ABA 2 lige po jednu pobjedu upisale su oba tima, dok su u domaćem prvenstvu oba puta slavili Sparsi, a sve četiri utakmice bile su izjednačene i neizvjesne do samog kraja.

"Sparsi su jako dobri ove sezone, igraju kao mi prošle sezone i neke izgubljene situacije pretvaraju u pobjede. Po tome se najbolje vidi snaga jedne ekipe. Probaćemo ih taktički iznenaditi jer mislim kako su u otvorenoj igri veće šanse na njihovoj strani", dodao je Vlašić.

Košarkaš Zrinjskog Marko Šutalo optimističan je pred put u Laktaše i vjeruje u svoj tim.

"Naš protivnik u polufinalu igra jako dobro ove sezone. Široki roster je najveći kvalitet Sparsa, jer nikad ne znate ko će od njih taj dan iskočiti. Međutim, već smo igrali protiv njih ove sezone i dobro znamo sve njihove prednosti i mane. Ako odigramo dobru utakmicu, vjerujem da imamo šanse za pobjedu", istakao je Šutalo.

Prvi polufinalni susret HKK Zrinjski - OKK Spars igra se u subotu od 17 sati u Laktašima, a dva sata kasnije u drugom susretu polufinala sastaju se domaćin Igokea i Mladost iz Mrkonjić Grada.

Finalna utakmica Kupa "Mirza Delibašić" igra se u nedjelju u 17 sati i prenosiće je BHT, a polufinala se mogu gledati putem YouTube kanala Košarkaškog saveza BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IGOKEA OSVAJA DEFINITIVNO KUP MIRZA DELIBAŠIĆ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC