• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić i Lučić pokorili "Moraču"

Autor mondo.rs

Bajern dominantnom igrom u drugom poluvremenu došao do pobede nad prvakom ABA lige, koja mu mnogo znači u borbi za Top 8.

 Radonjić i Lučić pokorili "Moraču" Izvor: Mondo/ Filip Filipović

Dva poraza, tri pobede, pa četiri poraza!

Od dolaska Jasmina Repeše umesto Aleksandra Džikića, Budućnost u Evroligi gubi i pobeđuje u serijama.

Negativni niz, započet u gostima protiv CSKA 1. februara, ostao je na snazi i mesec dana kasnije, nakon što je "Moraču" po receptu Julija Cezara "veni, vidi, vici", posetio Dejan Radonjić sa ekipom Bajerna.

Nekadašnji trener "plavih" nije imao milosti prema svom matičnom klubu, a kako bi i mogao, kada Bavarcima "gori pod nogama" u borbi za Top 8, odnosno četvrtfinale plej-ofa?

Budućnost je bila bolja u drugoj četvrtini, Bajern ubedljiv u preostale tri - 75:89 (17:25, 27:16, 15:25, 16:23).

Reprezentativac Srbije Vladimir Lučić bio je statistički najbolji u oba tima (indeks korisnosti 23), pošto je zabeležio 18 poena i sedam skokova, uz šut iz igre 7/10.

Deo navijača Budućnosti vređao je Lučića u kontekstu nekadašnjih nastupa za Partizan, dok je Nemanja Dangubić verbalno napadan zato što je bio igrač Crvene zvezde.

Popularni "Danga" takođe je odgovorio kvalitetnom partijom, ubacivši 13 poena, uz tri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Stefan Jović oporavio se od povrede i vratio na parket sa šest poena i sedam asistencija.

Najbolji kod domaćina bio je Edvin Džekson sa 19 poena.

Budućnost - Bajern 75:89 Evroliga 2018-19 24. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Šampion ABA lige pokvario je skor na 6-18 i sa Gran Kanarijom deli 14. i 15. mesto. Kako stoje stvari, oni ne treba da se plaše da će završiti takmičenje sa "fenjerom" u rukama, pošto poslednjeplasirana Darušafaka ima svega tri pobede i 21 poraz pride.

Bajern se vratio na 50 odsto uspešnosti (12-12), na koliko su još Baskonija i Olimpijakos, koji je u Pireju ubedljivo izgubio od CSKA.

Šestoplasirani Armani je korak ispred, Makabi i Panatinaikos po korak iza, tako da će se u preostalih šest kola šest timova boriti za poslednja tri mesta u Top 8.

Fenerbahče, CSKA i Real su i matematički osigurali učešće, a Efes i Barselona su u dobroj poziciji da to urade u narednih par nedelja...

Budućnost je u sledećem kolu (8. marta) domaćin Olimpijakosu, dok će od preostalih pet mečeva samo još jedan odigrati na svom parketu, i to protiv Efesa.

BUDUĆNOST: Džekson 19, Kol 12 (4sk, 3as, 3izg), Su. Šehović, E. Klark 6, Barović 10 (5sk), K. Klark 2, Gordić 10 (5as), Bitadze 2 (5sk, 2as), Popović 2, Bel 6, Nikolić 4 (6sk), Devin Vlijams 2.

BAJERN: Dangubić 13, Hobs 3, King, Koponen 11 (3as), Radošević 6 (3as), Lučić 18 (7sk), Lo 4 (2as, 2ukr), Đedović 3 (4izg), Amejz, Jović 6 (7as, 2ukr, 3izg), Bartel 16 (4sk, 3as), Derik Vilijams 9 (7sk, 2ukr).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC