• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost pobijedila Luku Žorića

Autor mondo.rs

Zadar je vodio većim dijelom utakmice, ali vremešni centar nije uspio sam u posljednjoj četvrtini da prekine niz od deset poraza u Podgorici.

 ABA - Budućnost pobijedila Zadar 75-69 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Budućnosti savladali su Luku Žorića ovog ponedejljka uveče u "Morači" i prekinuli seriju od četiri poraza, kojom su neprijatno iznenadili navjače nakon januarskih pobjeda u ABA i Evroligi, naročito na domaćem parketu.

Hrvatski veteran igrao je simultanku u četvrtoj četvrtini, ubacio prvih osam poena i držao ekipu u igri sve dok njegov mlađi imenjak, Božić, nije ishitrenom trojkom pokušao da odgovori na trojku Edvina Džeksona za 74:69, na 51 sekund do kraja.

Plavo-bijeli pokupili su loptu posle Božićevog promašaja, Ante Nazor zatražio brz faul nad Nenadom Gordićem, ali je to bilo uzaludno jer nije ostalo ni vremena, ni vjere kod Zadrana u prvu pobjedu u "Morači" u istoriji.

Budućnost - Zadar 75:69 (23:27, 22:18, 15:16, 15:8) u posljednjem meču 20. kola ABA lige, poslije kog se ekipa trenera Jasmina Repeše vratila na drugo mjesto ispred Cedevite i posustalog Partizana.

OSIM AKO... OVO SU DATUMI POLUFINALA ABA PLEJ-OFA

 Do početka plej-ofa, Podgoričani će pokušati da odbrane prednost domaćeg terena u seriji sa Cedevitom, koja se polako nazire. To neće biti lako, utoliko što Repešin sastav uporedo očekuju utakmice u Evroligi, pa raspored šampiona djeluje kao posljednja prilika za Zagrepčane da se domognu drugog mjesta: Olimpijakos, Mega*, Baskonija*, Cibona.

Računajući od evroligaškog duela iz 2002. godine, bila je ovo 11. pobjeda Budućnosti nad Zadrom kod kuće, a deseta u regionalnoj ligi, u kojoj je pod obručima ove sezone Goga Bitadze dominirao i u dresu Mege i u dresu Budućnosti. Večeras je ubacio 15 poena uz tri skoka.

Skor Zadrana kod kuće je 3-9, na strani 4-6.

Ipak, meč je prelomio Džekson, koji je seriju ekipe od četiri promašaja u šutu za tri poena prekinuo ofanzivnim skokom i brzim poenima za 70:67, a kada je Žorić i na to imao odgovor već u narednom napadu za "minus 1", uslijedila je tek druga trojka američkog šutera iz šest pokušaja ali i jedina koja je "ubila" utakmicu.

Žorić, koji je rođen 1984. godine, završio je utakmicu sa 22 poena i ostao jedini igrač Zadra koji se upisao u strijelce u četvrtoj četvrtini, a kako su igrali ostali govori i to da je "dvocifren" bio samo još Božić sa 11 poena.

Samo je Crvena zvezda ove sezone od ABA-ligaša pobedila u Podgorici i to još 7. oktobra prošle godine, a priliku za to do ulaska u plej-of imaće samo Cibona 17. marta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Prije bi se reklo da su sudije pobijedile Luku Žorića, al dobro.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC