• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB: Huventud i Đirona za trofej

Trofej ULEB kupa ove sezone će otići u Španiju, jer će se u finalu sastati Huventud i Đirona.

 ULEB: Huventud i Đirona za trofej  Izvor: MONDO

Huventud je u polufinalu Fajnal-ejta u Torinu savladala Galatasaraj 90:83, dok je Đirona bila bolja od moskovskog Dinama - 81:78.

Huventud je vodio tokom celog meča (razlika uglavnom bila između 10 i 15 poena), a u poslednjoj četvrtini došao je i do prednosti 74:62. Na pet minuta pre kraja Galatasaraj je prišao na pet poena zaostatka 76:71, ali je serijom od 9:0, uz alej-up zakucavanje Rudija Fernadesa, Huventud odbio taj očajnički napad Galatasaraja i zasluženo će igrati u finalu.

Uz Fernadesa, koji je zabeležio 27 poena, u ekipi Huventuda istakao se Jan-Hendrik Jagla sa 13 poena, dok je kod Galatasaraja Robert Hajt bio najefikasniji sa 24 poena. Interesantan je podatak da je sa 37 pokušaja za tri poena, Huventud oborio dosadašnji rekord ULEB takmičenja.

Ovo je prvi put u klupskoj istoriji Huventuda da se plasirao u finale ULEB Kupa. Huventud ne samo da ima priliku da osvoji evrpski trofej, već će se plasirati i u Evroligu naredne sezone, ako trijumfuje u nedelju.

Sa druge strane, Galatasaraj će eventualnom pobedom u meču za treće mesto obezbediti učešće u ULEB Kupu u naredne sezone.

I drugi polufinalni duel bio je veoma interesantan. Đirona je napravila preokret u trećoj četvrtini (26:14) kada je stigla do 15 poena viška - 64:29. Uporni Moskovljani u poslednjem kvaratlu su nadoknadili veliki minus i stigli na korak do preokreta, ali su Španci bili staloženiji u finišu.

Đirona je u poslednjem minutu imala samo pola koša prednosti, kada je Viktor Sada posle faula Miloša Vujanića pogodio samo jedno bacanje - 77:75. Henri Domerkant je nakon toga pogodio trojku, ali je pitanje pobednika rešio Ariel Mekdonald sa četiri uspešna šuta sa linije penala.

Đirona je tako stigla do borbe za novi evropski trofej, upravo protiv Svetislava Pešića koji ju je prošle sezone doveo do pehara FIBA Evrokupa.

Najbolji u španskoj ekipi bio je Ivan Radenović sa 20 pogodaka i sedam skokova, Mekdonald je dodao 18, a Branko Cvetković osam poena uz pet uhvaćenih lopti.

U Pešićevom timu istakli su se Henri Domerkant sa 20 koševa i šest skokova, Trevis Hensen ubacio je 14, dok su srpski igrači bili u senci. Miloš Vujanić postigao je četiri pogotka i imao šest asistencija, a Nenad Mišanović nije uspeo da se upiše u strelce.

Finale je na programu u nedelju od 18 časova, dok će dva i po sata ranije Galatasaraj i Dinamo sastati u meču za treće mesto.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC