• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: FMP se gostio u Vršcu

Ekipa FMP upisala je i drugu pobedu u Superligi, nakon što je u trećem kolu ubedljivo nadigrala Lajonse sa 110:76 (25:17, 32:21, 31:22, 22:16).

 SL: FMP se gostio u Vršcu Izvor: MONDO

Iako se očekivalo da će ekipa iz Vršca pružiti mnogo žešći otpor pred domaćom publikom, neizvesnosti oko ishoda duela gotovo da i nije bilo.

Raspoloženi tim iz Železnika od starta je nametnuo žestok tempo i već posle prvih 20 minuta stvorio nedostižnu prednost. Odlična igra pod košem (FMP ukupno 34 skoka, Lajonsi 13), vešto isplanirani, ali i realizovani napadi, ali i veoma snažna odbrana, omogućili su gostima da i u nastavku suvereno vladaju parketom.

Vođa tima iz beogradskog predgrađa bio je Zoran Erceg, strelac 29 poena, Predrag Samardžijski upisao je 12, a Dragan Labović 11 pogodaka.

U domaćoj ekipi istakli su se Vlada Dragojlović i Radovan Marković sa po 12 koševa.

Trener domaće ekipe Dejan Mijatović izjavio je posle ubedljivog poraza da njegov tim ne može da se nosi sa ekipama NLB lige.

"Ti timovi imaju u nogama znatno više teških i uzbudljivih utakmica. Razlika u kvalitetu je očigledna. Gosti su nas u svemu nadmašili. Nismo uspeli da postavimo napad protiv njihove agresivne zone i svojim greškama dozvolili smo im lake poene iz kontre i polukontre", rekao je trener Lajonsa.

Trener tima iz Železnika Slobodan Klipa čestitao je svojim igračima što su odigrali po dogovoru, sa mnogo respekta prema protivniku.

"Nisu Lajonsi na tom nivou da u Vršcu izgube od nas sa preko 30 razlike. Ali, odnosom koji smo pokazali od samog početka, uspeli smo da ih, maltene, nateramo na predaju i da se ne nadigravaju sa nama. Nisu mogli da odgovore na tu našu igru. Postigli smo ozbiljan nivo forme", zadovoljno je posle pobede izjavio Klipa.

U poslednjem meču subotnjeg programa Borac je kao gost savladao Vizuru tek posle produžetaka, rezultatom 96:93 (19:21, 20:21, 10:18, 29:18, 18:15).

U dramatičnom finišu regularnog dela meča Čačani su zahvaljujući uspešno izvedenim penalima Nikole Ilića imali prednost - 78:76, ali je Aleksandar Glintić svom timu obezbedio dodatnih pet minuta. Žestoka bitka vodila se i u produžetku, ali su gosti na kraju uspeli da upišu prvi trijumf u Superligi.

Borac su predvodili Ilić sa 19 i Rastko Dramićanin i Radenko Pilčević sa po 17 poena, dok su se kod domaćih istakli Uroš Lučić sa 21 poenom i Stefan Sinovec, koji je upisao 20 pogodaka.

REZULTATI 3. KOLA
Crvena zvezda - Hemofarm 93:84
Lajons - FMP 76:110
Vizura - Borac 93:96 (produžetak)

NEDELJA
Vojvodina - Partizan

TABELA: Zvezda 2-1, Hemofarm 2-1, FMP 2-0, Vojvodina 1-1, Lajons 1-1, Borac 1-2, Vizura 0-3, Partizan još uvek nije odigrao nijedan meč u Superligi.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC