• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje i u Zagrebu: Cedevita - Budućnost (ANKETA)

Autor mondo.rs

Sve je spremno za drugu polufinalnu seriju ABA plej-ofa.

 Cedevita-Buducnost-polufinale-ABA-lige-2019-anketa Izvor: MN PRESS

Plej-of ABA lige počeo je burno, sjajnim derbijem Crvene zvezde mts i Partizana. Dan kasnije, region će se okrenuti ka Zagrebu, gde će u ponedeljak u 19 časova (TV Arena sport) početi druga polufinalna serija:

Cedevita - Budućnost

Šampioni Hrvatske i Crne Gore treći put će se sresti u polufinalu plej-ofa i dosadašnje dve serije zaista su bile za pamćenje i izgradile su posebno rivalstvo, vidljivo u svakom duelu ovih timova.

Prvu seriju, u sezoni 2014/15, obeležilo je vođstvo Budućnosti 2:0 u pobedama i dvocifrena prednost Podgoričana u trećoj utakmici (29:15), kada su Zagrepčani pod vođstvom Jasmina Repeše krenuli u furiozni nalet, preokrenuli i ušli u finale i Evroligu.

Druga serija odigrana je u prošlosezonskom polufinalu, kada je Cedevita takođe bila na dva slobodna bacanja od pobede u "Morači", ali je Vil Čeri promašio, a Nemanja Gordić potom iznudio prekršaj i doneo "plavima" pobedu i vođstvo 1:0. Usledilo je izjednačenje u Hrvatskoj, pa povratak serije u Crnu Goru, gde je odigran još jedan meč za pamćenje, a heroj pobede ekipe Aleksandra Džikića bio je Petar Popović.

Sada je vreme za novu epizodu istih rivala!

Izvor: MN PRESS



Dva ovosezonska meča završena su drugačijim ishodima. Cedevita je u Zagrebu savladala branioca titule ABA lige i od tog trenutka krenula u veliku seriju pobeda, kojom je izborila pravo da u ponedeljak uđe u polufinalnu seriju iz svoje dvorane, sa prednošću domaćeg terena.

Sa druge strane, Budućnost je pobedila Zagrepčane u "Morači", nakon što je ekipa Slavena Rimca vodila praktično kroz čitavu utakmicu. I taj meč bio je najava onoga što dolazi prvog dana sledeće nedelje, a što bi moglo da bude zaista spektakularno.

Cedevita je međunarodnu sezonu završila u Top 16 fazi Evrokupa, dok je Budućnost i dalje u evroligaškom ritmu, u kojem je ove nedelje odigrala dve utakmice - protiv Fenerbahčea u Istanbulu i Anadolu Efesa kod kuće.

Ipak, Podgoričani su od četvrtka imali dovoljno vremena da se regenerišu, odmore i spreme za utakmice godine, u kojima će igrati za prvi korak ka odbrani titule i ostanku u društvu najboljih klubova Evrope.

Slaven Rimac, trener Cedevite, rekao je da su predstojeće utakmice sa motivacijskog aspekta najlakše i da oseća na treninzima da je koncentracija odlična.

"Ja se nadam da će ove utakmice pobuditi navijače i publiku da dođu i da nam pomognu. Očekujem lepu atmosferu. Videćemo na utakmici koliko možemo. Budućnost je stvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi. Malo su bili hendikepirani tokom sezone zbog toga što igraju Evroligu, koja u nekim svojim nedeljama ima i po dve utakmice, tako da su bili puno više fokusirani na to takmičenje nego na ABA ligu", izjavio je on.

Izvor: MN PRESS

Rimac je dodao da termin "favorit-nefavorit" nema mnogo smisla u današnjem sportu.

"Čisto s finansijske pozicije koliko ko vredi na tržištu, rekao sam, Budućnost je daleko najskuplja ekipa ABA lige. Normalno, želeli su da budu konkurentni u Evroligi i ostvarili su tu puno ozbiljnih pobeda. Savladali su Real i CSKA, što govori o njihovom kvalitetu u dobrom danu. Prema tome, mi ćemo morati biti stvarno jako, jako dobri, ako želimo da im možemo parirati. Jaki su na više pozicija, i unutarnjim i spoljnim. Prema tome, čeka nas jedan zahtevan posao. Moramo ući motivisani, ambiciozni, puni želje, s puno energije i videti šta će nam utakmica doneti", dodao je trener Cedevite.

Šef struke Budućnosti Jasmin Repeša traži od svojih igrača "koncentraciju na najvišem nivou" i akcentovao je Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa kao najvažnije igrače rivala. Uz to, Andriju Stipanovića i Karla Žganeca nazvao je "najboljim dodavačima na Balkanu".

"Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno, disciplinovano možemo pozitivnu energiju preneti na parket. Protivnik je nezgodan i talentovan. Svakome Cedevita može napraviti probleme. Još imamo dva treninga, u nedelju u Zagrebu, pa na dan utakmice ujutru. Nema nepoznanica, rivali se odlično poznaju, do u najsitnije detalje. Pulena i Kobsa treba braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za saigrače. Mogu napraviti saigrače boljima. Taj njihov kvalitet, koji je viđen i pokazan, je zahvaljujući njihovim saigračima koji imaju prikrivene kvalitete, koji mnogi ne vide. Mislim da imaju dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu - Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je koliko bi Kobs i Pulen dobijali toliko dobrih šuteva, da im nisu 'petice' tako kreativne" .

Glasajte u anketi - ko će biti bolji u ovom dvomeču?

Anketa

Ko će proći u finale ABA lige?

  • Cedevita

    68.29% (28)

  • Budućnost

    31.71% (13)

Ko će proći u finale ABA lige?

Rezultati



Poslušajte MONDO podcast sa Edinom i Koletom, komentatorima TV Arena sport, posvećen plej-ofu ABA lige.

podkast podcast šesta lična
Izvor: MONDO


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC