• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita na domaći pogon srušila Budućnost!

Autor mondo.rs

Do poluvremena očajni, a u nastavku borbeni Zagrepčani naneli šampionu ABA lige drugi poraz ove sezone. Podgoričani će žaliti za šansama.

Najuzbudljiviji meč ABA lige ove sezone!

Cedevita je za prve dvije četvrtine postigla samo 20 poena, klizila po rubu debakla i na početku posljednje četvrtine gubila 14 razlike, ali je ipak pobijedila branioca regionalne titule!

Kada su iscrpili sve predviđene opcije i praktično izgubili veru u trijumf, petorka Kobs-Katić-Bošnjak-Ramljak-Stipanović učinila je ono što se do posljednjih 10 minuta učinilo nemogućim. Donijeli su hrvatskom šampionu veliku pobjedu, na kraju veoma teškog oktobra za svoj klub!

CEDEVITA - BUDUĆNOST 63:58 (9:25, 11:11, 16:12, 27:10)

Ekipa Aleksandra Džikića izgubila je devet lopti u posljednjoj četvrtini i od snažnog zakucavanja Ivana Ramljaka preko Filipa Barovića pratila kako se domaćin diže iz nokdauna i kako stiče sve više samopouzdanja.



Iako je u tom trenutku rezultat bio 32:43, atraktivan potez najavio je ono što se i dogodilo - sasvim otvorenu i uzbudljivu završnicu, u kojoj je Nemanja Gordić predvodio goste u greškama (2/11 iz igre, 2/8 sl. bacanja i 6 izgubljenih lopti) i u kojoj je zablistao Domagoj Bošnjak, odlučujućom trojkom na početku posljednjeg minuta!

Budućnost je i poslije tog trenutka imala šansu, ali je Gordić stao na liniju penala, promašivao i omogućio Džastinu Kobsu da u preostalom vremenu sa "crte" samo potvrdi značajan trijumf Cedevite, odnosno da "overi" drugi poraz regionalnog lidera ove sezone.

Pogledajte momenat odluke, kojim je zaokružen veliki povratak domaćina, na hrvatski pogon. Bio je to prvi Bošnjakov koš u ovoj sezoni ABA lige, jer mu je ovo bila i prva utakmica u regionalnom takmičenju!


Ekipa Slavena Rimca završila je ovom pobjedom sedmicu u kojoj se oprostila od prethodnog trenera Sita Alonsa i u kojoj je sve glasnije nagađano koji igrači bi mogli da stignu u tim tokom predviđenog, dubokog reza.

I prvih 30 minuta košarke zaista je i pokazalo da je taj rez neophodan, jer je Budućnost i uz česte promašaje (6/27 za tri) potpuno kontrolisala rezultat i bez velikih problema išla ka značajnom "brejku" na parketu velikog rivala.

Cedeviti bolje bez stranaca

Američka krila Cedevite, Eldžin Kuk i Džejms Bel imali su veoma loše veče, pa je njihov ostanak na klupi u finišu bio preduslov da Zagrepčani nešto urade. Kuk je šutirao iz igre 0/9 i izgubio 4 lopte, a Bel je gađao 3/8.

Međutim, igrači koji su ove sezone nastupali u hrvatskom prvenstvu nisu dozvolili da se Cedevita preda bez borbe i ta "krv" je učinila da Kobs pogodi trojku za 51:53, da Karlo Žganec ofanzivnim skokovima trasira put za prvo vođstvo Zagrepčana (56:55) ili da Ramljak pogodi važan koš iz reketa (58:55).

Budućnost je povremeno uzvraćala, ali je mnogo češće grešila, ispuštala loptu na svojoj polovini i na polovini protivnika i uz to ostavljala šutere Cedevite da potpuno sami gađaju iz daljine. Edvin Džekson je neposredno prije Bošnjakove trojke pogodio trojku za izjednačenje (58:58), koju je i Džikić burno proslavio, ali je uslijedio hitac odluke, da najavi slavlje Doma sportova, u kojem je bio i Dino Rađa, legenda jugoslovenske i hrvatske košarke.

CEDEVITA: Kobs 23, Perković, Katić 8, Bajo 2, Benite 2, Žganec 4, Stipanović 6, Bošnjak 3, Kuk 1, Ramljak 6, Bel 8, Agilar.

BUDUĆNOST: Džekson 6, Ivanović 6, Su. Šehović 3, E. Klark 17, Barović 1, K. Klark 6, Gordić 7, Ilić, Kraft, Omić 3, Popović 7, D. Nikolić 2.

Pogledajte kako izgleda tabela ABA lige poslije večerašnjeg rezultata:

REZULTATI 5. KOLA:

Cedevita - Budućnost 63:58
Mornar - Mega (21.00, Arena sport 3)

odigrano u subotu

Olimpija - Cibona 78:80 (68:68)

FMP - Crvena zvezda 72:81

odigrano u petak:

Igokea - Krka 91:73

Partizan - Zadar 85:95

TABELA: Crvena zvezda 5-0, Mega 4-0, Budućnost 3-2, Mornar 2-2, Olimpija 2-3, Cedevita 2-3, Igokea 2-3, Partizan 2-3, Cibona 2-3, FMP 2-3, Krka 2-3, Zadar 1-4.

Parovi sledećeg kola: Igokea - FMP (petak), Mega - Partizan, Krka - Zadar, Zvezda - Cedevita (subota), Cibona - Mornar (nedelja), Budućnost - Olimpija (ponedeljak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC