• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranci iz KK Budućnost "brane" Podgoricu

Autor mondo.rs

Šestorica tamnoputih igrača šampiona ABA lige potpisana su ispod klupskog saopštenja, kojim se reaguje na incident sa fudbalske utakmice Crna Gora - Engleska.

 Stranci iz KK Budućnost "brane" Podgoricu Izvor: MN PRESS

Evropska "kuća fudbala" pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore, pod optužbom za rasističko ponašanje dela publike tokom utakmice kvalifikacija za EURO 2020. protiv Engleske.

Košarkaški klub Budućnost, koji u svojim redovima ima šestoricu tamnoputih igrača (pet Amerikanaca i jednog Francuza), tim povodom je izdala saopštenje, koje potpisuju Erl Klark, Edvin Džekson, Džejms Bel, Koti Klark, Devin Vilijams i Noris Kol.

U njihovom obraćanju se osuđuje "svaki oblik rasističkog ponašanja" i naglašava da su navijači koji su oponašanjem majmunskih krika vređali engleske fudbalere "pojedinci koji ne predstavljaju stavove, mišljenje i ponašanje većine državljana Crne Gore".

"Od prvog dana našeg dolaska u Podgoricu, od strane uprave, saigrača, stručnog štaba i navijača osećamo poštovanje, podršku i prihvaćeni smo na najlepši način. Ljudi sa kojima se svakodnevno srećemo, kao i publika sa tribina, uvek su nam upućivali reči tople dobrodošlice i podrške".

"Podgorica je za nas, naše porodice i prijatelje postala naš grad, Crna Gora zemlja u koju ćemo se uvek rado vraćati, a Budućnost VOLI klub za koji nas vežu samo pozitivne emocije".

Budućnost u četvrtak od 21.00 u Barseloni igraju meč pretposlednjeg kola Evrolige, dok će u nedelju od 19.00 biti domaćini Cedeviti, u revanš susretu polufinala plej-ofa ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC