• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladislav Dragojlović: Nema pršute do užičke

Lepo je u Crnoj Gori, lepo je i u Beogradu, Atini, Vršcu, ali definitivno najlepše na Zlatiboru, tvrdi Vladislav Dragojlović, centar vršačkih Lajonsa.

 Vladislav Dragojlović: Nema pršute do užičke Izvor: MONDO

Kako Era da postane Mrča? Ili Lala? Teško... Ne ide, dodirne tačke su minorne... Ali da Užičanin uživa u Podgorici...

“E, to je realno...", konstatuje pojačanje pod košem vršačkih Lajonsa Vladislav Dragojlović na početku razgovora za MONDO.

"Lepo je bilo u Crnoj Gori, nijesam imao zamjerki. Imaju dobru klimu. Nisam imao mnogo slobodnih dana jer smo igrali Jadransku ligu i ULEB kup. Ali, kad god bih dobio slobodno, skoknuo bih do Budve ili mog omiljenog grada Herceg Novog, odakle mi je žena (smeje se)...”


Kad je bilo tako lepo, što si potpisao za Lajonse, što nisi ostao u Budućnosti do kraja sezone?

“Imao sam ugovor do kraja Jadranske lige. Tako smo se dogovorili i u klubu su bili maksimalno korektni. Šta ću im za Crnogorsku ligu, kad mogu lagano da je osvoje i bez mene. Stvarno nije bilo potrebe da ostanem. Bez preterivanja, u Budućnosti mi je sve bilo super. Prezadovoljan sam kako su me primili i prihvatili, još jednom veliko hvala svima. Sezona je bila dobra, da nismo napravili nekoliko kikseva mogla je da bude dobije epitet sjajna”.

Podgoričani imaju mladu ekipu, sad im bar ne kvariš prosek godina.

“Ha, ha, baš si šaljiv... Budućnost ima dosta perspektivnih igrača i to je zaista ekipa za budućnost.”

I šta je bilo kad ste se pozdravili?

“Imao sam neke varijante da se vratim u Grčku. Samo što sam stigao kući u Užice, bio samo jedan dan, javili su se Lajonsi sa dobrom ponudom. Odlučio sam da potpišem za Vrščane, hteo sam da igram Super ligu, poklopile su nam se ambicije.”


Bilo je priča da ćeš da se vratiš u Crvenu zvezdu?

“Da, i ja sam čuo te priče. Veruj mi da sa bivšim klubom nisam imao kontakte, niti pregovore“.


Mladji vršački klub se ozbiljno pojačao, doveli su Branka Jorovića i tebe, od vas se, verovatno, očekuje da dajete bar po 20 poena.

“Dobro, ne preteruj... Većinu igrača poznajem od ranije i ekipa je stvarno OK. Jasno je da Jorović i Dragojlović treba da budu nosioci igre i prave razliku. To nije problem, navikao sam na takve uloge”.

Izgleda da Lajonsi hoće u Jadransku ligu...

“Iako nemamo pritisak i ne priča se o tome, svi se potajno nadamo takvom ishodu Super lige. Ipak, rano je joss za otvaranje te teme.Tek smo odigrali dve utakmice, drugo kolo smo preskočili zbog obaveza Partizana u Evroligi, a protiv FMP se nismo proslavili. Morachemo da popravimo utisak protiv Vojvodine".


Šta misliš o Super ligi?

“Kvalitet je na visokom nivou. Partizan je sigurno apsolutni favorit i izdvaja se, jer je i jedna od najboljih ekipa u Evroligi. Jaki su i Hemofarm, FMP, Crvena zvezda... Biće tu dobrih utakmica, ko voli basket moći će da uživa”.

Za mesec i po si opet slobodan igrač, verovatno imaš neke ambicije.

“Naravno! Da se vratim na Zlatibor i da se odmorim! Svuda je lepo, ali ništa bez Zlatibora. Polako se spremam za kampanju, planiram da jednog dana preuzmem Zlatiborski okrug (smeh)...”

Mislio sam na košarkaške ambicije.

“Da odem preko, ali da naleti neki veći klub, već je vreme... Kad kažem veći ne mislim da treba da me zovu Panatinaikos ili Barselona, ali bih voleo da klub bude veći od onih u kojima sam do sada igrao. A može i da uleti neka Rusija, ne bih se bunio...”

Daj da završimo kako smo i počeli - povuci paralelu izmedju užičke i njeguške pršute.

“Užička je definitivno bolja, od naše pršute i pečenja na svetu boljih nema... Valja i njeguška, ali moraju još da rade na njoj...”


A šta valja u Vršcu?

“Nemam pojma, tek sam stigao, verovatno čvarci i kavurma...”

Voliš vino?

“Da, volim, al' ne moraš to da pišeš...”

Dobro im je vino. Videćeš...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC