• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea pred juniorski F4 ABA: Ovo je veliki uspjeh

Autor mondo.ba

U subotu u Slavonskom Brodu, juniorski tim Igokee će u polufinalu Fajnal-fora ABA lige odmjeriti snage sa beogradskom Crvenom zvezdom (12.30).

  Aleksandrovčani se raduju dolasku u Slavonski Brod, sa željom da pokažu da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regionu.

Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalifikujemo na F4, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i 1. ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa. Uspjeli smo ubrzati kalendar takmičenja u domaćoj ligi, te ćemo imati 10-11 dana da se fokusiramo da što spremniji dočekamo subotu kad igramo prvu utakmicu u Slavonskom Brodu. Tad ćemo znati da li smo procesom treninga došli do dobre igre i pomenute forme”, rekao je trener mladih "igosa" Aleksandar Ćikić.

Titulu juniorske ABA lige prošle godine osvojila je Mega Bemaks koja je u finalu u Laktašima slavila protiv Crvene zvezde, ali ih je ove godine zaustavila upravo Igokea.

Sve četiri ekipe imaju šta da pokažu i publika će moći da vidi kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokea.

“Očekuju se kvalitetne utakmice jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom. Kvalifikacioni turniri su pokazali da se radi o sistemski selektovanim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima koji bi trebali u budućnosti zaigrati seniorsku ABA ligu”, dodao je Ćikić.

S druge strane, crveno-bijeli su spremni za utakmicu sa rivalima iz Aleksandrovca, ističući da su formu tempirali upravo za F4.

“Naša očekivanja za ovaj turnir su nepromijenjena od kada zajedno nastupamo i radimo. Želja nam je da vidimo kako i koliko nam igrači napreduju, da damo svoj maksimum i u energetskom i u tehničko-taktičkom smislu, pa da vidimo za šta će to biti dovoljno. Forma ekipe je na pristojnom nivou, trudili smo se da dostignemo zenit upravo u ovom periodu kada igramo finala ABA lige, nacionalnog prvenstva i Evrolige”, rekao je Bojan Đerić, trener Crvene zvezde.

Trener kluba iz Beograda je istakao da je snaga ekipe u timskom duhu, ne želeći da govori o pojedinačnim kvalitetima košarkaša.

“Većina mojih košarkaša je igrala i prošle godina finale juniorske ABA lige, tako da u tom smislu nisu nepoznati kao tim i pojedinačno, a ja nikada nisam volio da izvlačim pojedince što ne bih ni sada radio. Težimo da budemo kompaktni kao ekipa i kao tim”, podvukao je Đerić.

U drugom polufinalu, odmah nakon Zvezde i Igokee, na parket će istrčati košarkaši zagrebačkih klubova Cedevite i Cibone (15.00).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC