• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac o Partizanu i "onom drugom klubu"

Autor mondo.rs

Generalni menadžer Sakramento Kingsa i novi stanovnik Kuće slavnih u Springfildu, razgovarao je sa lokalnim novinarima o svojoj dugoj i uspešnoj igračkoj karijeri.

 Vlade-Divac-Kuca-slavnih-izjava-o-KK-Partizan-KK-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Vlade Divac minulog vikenda je konačno dobio radosnu vest o prijemu u Kuću slavnih, posvećenu "ocu košarke" Džejmsu Nejsmitu, u koju je s obzirom na velike igračke zasluge trebalo da uđe mnogo ranije.

Generalni menadžer i potpredsednik košarkaških operacija Sakramento Kingsa, tim povom je razgovarao sa lokalnim novinarima na dan utakmice protiv Nju Orleansa, poslednje koju su "kraljevi" ove sezone odigrali na domaćem terenu.

Divac je tom prilikom odao priznanje Partizanu, kao klubu u kome je napravio prve profesionalne korake i afirmisao se u evropskim okvirima, a osvrnuo se i na "večitog" rivala.

Pojasnio je američkim novinarima da su on i Bogdan Bogdanović igrali za Partizan, a Predrag Stojaković i Nemanja Bjelica za Crvenu zvezdu, koju je u šali nazvao "onim drugim klubom".

"Teško je izdvojiti jedan ili dva momenta iz čitave karijere. Imao sam priliku da igram za velike trenere, imao sam sjajne saigrače. Samo kada se setim reprezentacije koja je osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo, iz te ekipe su potekla tri-četiri člana Kuće slavnih. Prvi je Dino Rađa, ja sam drugi, očekujem da bude i Toni Kukoč. Onda sam ušao u seniorsku reprezentaciju, bio učesnik i osvajač medalja na Olimpijskim igrama. Sve je to jako značajno", rekao je Divac.

"Moram da pomenem i klub za koji sam igrao u domovini. Taj tim, beogradski Partizan, nastavlja da i dan danas proizvodi igrače za NBA. Bogdan je jedan od njih, a Peđa i Beli su igrali za onaj drugi klub. Taj klub nije dobar", nasmešio se Vlade i odmahnuo rukom.

Generalni menadžer Kingsa tom prilikom je "zaboravio" da je svojevremeno i on nosio crveno-beli dres.

Reč je naravno o periodu "lokauta" u NBA ligi, tokom sezone 1998/99, kada je u Evroligi nastupio za Zvezdu u mečevima protiv Žalgirisa i Orteza.

Kasnije je Divac priznao da je pogrešio što je to uradio, a "branio" se i time što je najljućem rivalu "izbio" iz kase više stotina hiljada dolara za tako mali broj nastupa.

Bez obzira na sve, Zvezdini navijači su u vreme kada je Vlade Divac sa Predragom Danilovićem bio na čelu Partizana rado pevali pesmu: "Delije, Delije, ajmo svi u glas, Partizanov predsednik igr'o je za nas!"

Izvor: MN Press/arhiva

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC