• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver puca pod pritiskom, navijači pokrenuli peticiju

Autor mondo.rs

Malounova najskuplja petorka deklasirana je jutros u Teksasu, gde se Popovič zadovoljno smeškao gledajući kako njegov poslednji izum, 29. pik sa drafta 2017, ubacuje 36 poena u lice Mareju za potvrdu brejka iz prve utakmice.

Majkl Maloun, računajući i period postepenog uvođenja povređenih igrača u ritam, teško da je 20 puta ove sezone počeo utakmicu petorkom Džamal Marej, Geri Heris, Vil Barton, Pol Milsap, Nikola Jokić.

Čekajući da Milsap, a naročito Heris i Barton, prevaziđu ozbiljne probleme sa povredama, trener Denver Nagetsa uspeo je pronalaženjem pravih uloga igračima iz drugog plana da jedno vreme drži prvo mesto na Zapadu, ali je posle Ol-star pauze njegov tim prepustio pol-poziciju Golden Stejt Vorirosima i sa drugog mesta dobio San Antonio Sparse za rivala u prvoj plej-of seriji za Kolorado posle pet godina čekanja.

Najskuplja Malounova petorka potučena je do nogu jutros u Teksasu, gde se slavni Greg Popovič zadovoljno smeškao gledajući kako njegov poslednji izum, 29. pik sa drata 2017. godine poreklom baš iz Kolorada vraća Mareju "sa kusurom" za "onaj" kam-bek iz druge utakmice i sa 36 poena, pet skokova i pet asistencija "potpisuje" laganu potvrdu brejka sa starta serije - 118:108.

VIDEO: JOKIĆ IGRAO DOBRO, DENVER NE BAŠ

Reč je o Deriku Vajtu, koji je ove sezone beležio prosečno 9,9 poena, 3,7 skokova i 3,9 asistencija, a onda za 33 minuta u igri pred 208 upražnjenih mesta u dvorani doprineo za nekih 30 razlike u korist "mamuza".

Kakvo su "školovanje" preživeli starteri Nagetsa najbolje govore njihovi plus/minus indeksi koji su se kretali u rasponu od Milsapovih minus 32, do Bartonovih minus 23.

Ali, za 20 minuta.

Ni toliko nije bilo potrebno navijačima Denvera da pokrenu online peticiju za "izbacivanje Bartona iz petorke", jer je ona pokrenuta već posle druge utakmice u kojoj je bek učestvovao sa tri poena, pet skokova i dve asistencije šutirajući 1/10 iz igre.

Denver je nekako dobio taj meč, pre svega na Marejevo "ludilo" u završnici, ali se jutros nije podigao posle krošea na startu četvrte četvrtine, kada su Vajt i Lamarkus Oldridž zaplesali "pik" u seriji 19:4 kojom je Popov tim poveo 109:91 i, ispostavilo se, nokautirao drugog favorita Zapadne konferencije ako to može tako da se kaže.

Barton se na onih 10 odsto iz igre nadovezao sa 2/6 iz igre za četiri poena i dva skoka, pa se na njega jutros obrušio i kolumnista "Denver Posta", Mark Kizla apelujući na Malounov zdrav razum tvrdeći da će Nagetsi ili zakucati Bartona za klupu ili brzo ispratiti Sparse u polufinale konferencije.

Koliko je Popovičev "faktor iks" slomio Mareja ne govori toliko njegov simboličan učinak od šest poena, jednog skoka, dve asistencije i četiri izgubljene lopte za 31 minut, koliko to što se tokom drugog poluvremena često žalio na bol u levom, pa desnom skočnom zglobu što su pažljivi NBA online fanatici shvatili kao foliranje.

Heris sa 12 i Milsap sa 14 poena nekako su ušli među dvocifrene, s tim da je ovaj drugi imao samo još jedan skok sa pozicije "četiri" i pet faulova.

VIDEO: BOBI IMPRESIONIRAO, PA NALJUTIO TRENERA

Barton je ove sezone odigrao 43, Heris 57, a Milsap 70 od 82 utakmice ligaškog dela sezone. Sva trojica su, statistički, bili osetno ispod standarda sa početka sezone. Marej je odigrao 75, a Jokić 80 mečeva.

Jokić je odigrao u okviru svojih ovosezonskih statističkih proseka (20,1, 10,8, 7,9), ubacio je 22 poena šutirajući 8/14 iz igre, uz još osam skokova i sedam asistencija, ali je i sam bio deo postave koja je završila u "debelom" minusu. Njegov je bio 25 poena za 32 minuta.

Naš centar je u porazu na otvaranju serije postao četvrti Srbin sa tripl-dabl učinkom u plej-ofu, a potom ubacio 21 poen, uz 13 skokova i osam asistencija za neophodan odgovor "grumenja" pred selidbu južno.

Njegov i učinak Mareja najmanje puta izostajali su ove sezone, bez obzira ko je dopunjavao petorku, međutim rezultati ekipe govore da Barton, pa i Heris, samo prema primanjima zaslužuju mesto u petorci.

To su veoma konkretno potvrdili Malik Bizli (20 poena, 5/6 za tri, 9 skokova, 2 asistencije), Toni Krejg (12 poena, 2/3 za tri, 6 skokova) i Monte Moris (10 poena, 5/10 iz igre, 2 skoka, 7 asistencija), podsetivši Malouna sa kim je stigao do skora 54-28. Bez njihovih 42 poena sa klupe poraz bi bio znatno ubedljiviji, a utisak o lošem stanju Nagetsa samo još jači.

"OK, sada je poslednji trenutak da se trener Nagetsa odluči", napisao je Kizla u uvodnoj reči i poentirao:

"Da li Maloun želi da 'bejbisituje' Vila Bartona? Ili možda Nagetsi žele da dobiju ovu seriju NBA plej-ofa protiv San Antonija?"

Kizla tvrdi da "Maloun mora da povuče potez, 'benčuje' Bartona u korist Bizlija, jednog od nekoliko mladih Nagetsa koji nisu pretrnuli od straha pri izlasku na scenu osvetljenu plej-of reflektorima".

"Pim-pam-pum. Barton je promašio 22 od 31 šuta iz igre protiv San Antonija. Tokom njegovih 76 minuta na parketu u seriji, Nagetsi imaju minus od 29 poena na semaforu. To je gore od neprihvatljivog. To je apsolutna katastrofa", biranim rečima komentarisao je autor učinak 29-godišnjeg beka koji bi trebalo da pokriva poziciju "tri" u Malounovim akcijama.

Ali, slabo.


GDE SE DOGAĐAJU ČUDA: TOP 6 NBA PREOKRETA

"Nisam uzdrman", rekao je Barton kratko posle tri prve četvrtine u kojima je rezultat zbirno 82:63 u korist Sparsa.

Denver se dva puta nije vratio iz hendikepa, jednom jedva.

"Vođenje tima nikada nije lično. Sve je u pokušajima da se pronađe najbolja grupa koja može da izađe tamo i pomogne nam da pobedimo. Imamo neke momke koji se trenutno muče. Moj posao je da pomognem tim momcima kojima ne ide, ali u isto vreme i da nađem pravu jedinicu, postavu koja će nam pomoći da pobedimo u četvrtoj utakmici", govorio je neodređeno Maloun, zaboravljajući da bi "pomaganje momcima koji se muče" u ovom periodu sezone mogao da znači kraj 23. aprila u "Pepsi centru".

Da sve bude gore po njega, sa druge strane nalazi se Popovič, čovek koji u životu prašta sve, ali ne i slabosti rivala.

Slabosti rivala trenutno toliko su očigledne da Gregu nije potreban video koji je Etore Mesina montirao do sitnih sati da bi uzeo još jedan skalp favoritu na svom putu ka besmrtnosti.

"Vil Barton, bolje nego bilo ko, zna da ne igra najbolju košarku trenutno", rekao je Maloun, ostajući zatvoren po pitanju eventualnih promena pred utakmicu u kojoj će se pred njim naći dva puta - jedan ka povratku u seriju i drugi bez povratka.

Pre nego što se nađu na ovoj raskrsnici, starteri Denvera sa Bartonom ili bez njega, ne bi trebalo da znaju podatak da njihov trener i dalje nema pobedu u San Antoniju, a tu je od 15. juna 2015. godine.

U tom smislu, Kizla možda nije postavio pravo pitanje analizirajući ko bi trebalo da bude na klupi Nagetsa.

Rezultati:

četvrtak na petak

(6) Bruklin - (3) Filadelfija 115:131, u seriji 1:2
/Levert 26, 7 sk, 2 as - Simons 31, 4 sk, 9 as/

BROPHI G3
Izvor: YouTube


(7) San Antonio - (2) Denver 118:108, u seriji 2:1
/Vajt 36, 5 sk, 5 as - Jokić 22, 8 sk, 7 as/

SASDEN G3
Izvor: YouTube


(8) L. A. Klipers - (1) Golden Stejt 105:132, u seriji 1:2
/Zubac 18, 15 sk - Durent 38, 4 sk, 7 as/

LACGSW G3
Izvor: YouTube


petak na subotu

(7) Orlando - (2) Toronto 1.00, u seriji 1:1

(5) Indijana - (4) Boston 2.30, u seriji 0:2

(6) Oklahoma - (3) Portland 3.30, u seriji 0:2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC