• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rivers i Beron poveli Zvezdu ka 1:0

Autor mondo.rs

Branilac titule pobedom ušao u plej-of, posle ravnopravne borbe sa upornom Megom. Serija tehničkih grešaka i nervozan meč na otvaranju završne faze prvenstva.

 Crvena-zvezda-Mega-prva-utakmica-polufinala-plej-ofa-KLS-Superlige-2019. Izvor: MN PRESS

Dosta znoja su prolili igrači Crvene zvezde mts da bi pobedom ušli u plej-of.

Večerašnji izazivač, ekipa Dejana Milojevića, vodila je od prvog do 24. minuta (najviše "plus 10", 17:27) i nekoliko puta sprečavala favorita da održi teško izborenu prednost.

A, onda, dok se meč "lomio", Milan Tomić je u napadu davao odgovornost razigranim Amerikancima - Biliju Beronu (24 poena, 4/6 za tri) i Kejsiju Riversu (17, 3/8 za tri) i oni su vodili ekipu do trijumfa i meč lopte za plasman u finale.

Crvena zvezda mts - Mega 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15)

Koliko su domaći bili nervozni pokazale su i čak četiri dosuđene tehničke greške do poluvremena. Sudijska trojka Vojinović, Glišić, Maričić kažnjavala je svaku reakciju, pa su sankcionisani bili trener Milan Tomić, klupa, krilni centar Mohamed Faje, kao i kapiten šampiona Branko Lazić, koji nije završio meč na terenu.

U pokušaju da blokira Adama Mokoku, defanzivni lider crveno-belih svesno je u poslednjim minutima rizikovao povredu i zadobio je, a pregledi će utvrdili koliko je teška. Poput njega, i centar Dušan Ristić nije mogao da odigra ceo meč, s tim da je on napustio igru zbog udarca u prvom delu, dok je Mega kontrolisala rezultat.

Milojevićev tim je postigao čak 30 poena iz kontri, na momente je odbranom potpuno "odsekao" Zvezdin napad i do odličnih sekvenci Berona i Riversa činilo se da će gost imati snage za borbu do kraja, bez obzira na probleme sa prekršajima.

Ipak, nije bilo tako, jer je Rivers u 33. minutu nizom dobrih poteza (trojka, pa ukradena lopta, pa asistencija), uveo meč u mirnu završnicu, u kojoj su Megine pogocima odbijali i Filip Čović (trojkama) i Ognjen Dobrić (prodorima).

Odlični Luka Ašćerić odigrao je veoma dobar meč, a 20. poen postigao je neposredno posle Lazićeve povrede. Dok je Zvezdin kapiten u pretposlednjem minutu ležao na parketu, sin nekadašnjeg košarkaša crveno-belih Nedeljka Ašćerića ubacio je trojku za 78:72 i nagoveštaj drame u finišu.

Ipak, Bili Beron je odmah reagovao još jednom trojkom i stavio tačku na prvi meč polufinalne serije.

Revanš će biti odigran za dva dana, u dvorani "Mega Factory" na Voždovcu.

ZVEZDA: Odžo 4 (5 izg), Lazić 2, Davidovac 2 (5 sk), Faje 7 (9 sk), Beron 24 (4/6 za tri), Nenadić, Simanić, Kešelj, Čović 14, Dobrić 13, Rivers 17 (3/8 za tri), Ristić 2.

MEGA: Fundić 10, Bitadze 12 (1/6 za tri, 8 sk), Ašćerić 20, Atić 9, Mokoka 5, Zarić, Janjić, Koprivica 2, Čarapić 8, Ilić 6, Brekić, Mušikić.

UŽIVO:

- Kraj utakmice, pobeda Zvezde protiv Mege 83:72 -

40' Bitadze prekršajem u napadu pravi petu ličnu grešku i napušta teren.

40' 81:72 Na početku poslednjeg minuta, Beron ubacuje još jednu trojku, da ponovo "odlepi" domaćina na mirniju prednost.

39' 78:72 Branko Lazić je snažno blokirao Mokoku, rizikujući povredu, koju je i doživeo. Dok je Zvezdin kapiten ležao ispod obruča, Ašćerić je pogodio još jednu trojku.

39' 78:69 Dobrić fintira čuvara i asistira Čoviću u ćošku, za trojku koja je dovela Zvezdu u veoma dobru poziciju uoči finiša utakmice.

38' 75:69 Dobrić niže poene iz reketa, a Dalibor Ilić koristi prostor pod košem Zvezde da snažno zakuca.

37' 73:65 Čović postiže trojku - još jedan važan hitac domaćih sa distance.

37' 70:65 Bitadze ne dopušta Megi da stane. Postigao je svoje prve poene u nastavku, i to uz prekršaj. Gosti ulaze u problem sa linije penala. Promašili su čak 12 slobodnih bacanja.

36' 70:63 Ašćerić ubacuje trojku, a Rivers postiže važne poene za novih "plus 7".

35' 68:60 Crveno-beli kontrolišu rezultat dok se bliži završnica. Rivers je u prvom planu i koristi to što mu saigrači "šire" teren i omogućavaju mu da igra "jedan na jeda"n.

33' 65:58 Dobra sekvenca Kejsija Riversa - ubacio je trojku, ukrao loptu Megi, pa asistirao Dobriću za dosad najvećih "plus 7" za Zvezdu. Tražio je Dejan Milojević korake Amerikanca posle finte šuta, ali sudije nisu uvažile taj prigovor.

31' 60:58 Beron sada asistira Dobriću, koji utrčava u reket i prvi put donosi Zvezdi "plus 3" (60:57). Nekoliko napada kasnije, Fundić je zaradio petu ličnu grešku u borbi za skok sa Davidovcem, koji je pre njega uhvatio loptu.

30' 58:57 Beron je ponovo postigao važne poene (ovaj put prodorom) i obezbedio crveno-belima prednost na poslednjoj pauzi. Amerikanac je do sada postigao 21 poen.

29' 56:57 Beron pogađa trojku da još jednom donese prednos domaćima (56:55). Mokoka odmah odgovara utrčavanjem u reket i slobodnim bacanjima posle Davidovčevog faula.

28' 51:55 Trče igrači Mege iz kontre u kontru i kažnjavaju skoro svaku izgubljenu loptu crveno-belih. Fundić je veoma zapažen u ovim trenucima.

24' 47:46 Faje je ubacio trojku, a Ognjen Dobrić je potom ubacio težak šut, za prvo vođstvo crveno-belih na utakmici.

22' 40:45 Atić ubacuje trojku, a Ašćerić poentira o tablu sa visokim lukom. Mega čuva prednost.

- poluvreme -

20' 38:40 Već četvrta tehnička greška za domaće. Kažnjen je i Muhamed Faje, jer se uhvatio za glavu kada su arbitri dosudili njegov faul na Čarapiću.

20' 38:38 Faje zicerom i Čović poenima uz prekršaj donose Zvezdi prvo izjednačenje. Još 20 sekundi do pauze. Po tri lične greške imaju Lazić u Zvezdi i Fundić u Megi.

19' 33:38 Još jedna tehnička za Zvezdu - posle Tomića i klupe, kažnjen je i Branko Lazić. Čarapić je to iskoristio da poentira tri puta sa crte.

19' 33:35 Dobrić napada uz čeonu liniju i poentira uz prekršaj, minut i 16 sekundi pre poluvremena.

18' 30:35 Ašćerić ubacuje važnu trojku, da odbije nalet crveno-belih. Faje je pokušao da odgovori, ali je promašio iz ćoška.

18' 29:32 Lazić utrčava u reket kraj čeone linije i iznuđuje nesportski faul Luke Ašćerića.

17' Još jedna tehnička za Zvezdu. Ovog puta - kažnjena je klupa. Tomić je veoma ljut na sudiju Maričića.

17' 27:31 Bili Beron "vezuje" pet poena u seriji domaćih 6:0. Crveno-beli su se prvi put u četvrtini primakli na "minus 4".

14' 17:27 Zvezdin trener Milan Tomić kažnjen je tehničkom, a Bitadze je to iskoristio da prvi put odvede domaćina na "plus 10".

13' 17:26 Bitadze sada zakucava, da vrati Megi maksimalnih "plus 9".

11' 15:22 Na početku druge četvrtine, trojke "razmenjuju" Rivers i Bitadze.

10' 12:17 Mega kontroliše rezultat u "Pioniru". Pogocima Dalibora Ilića i Miloša Koprivice, gosti su u 9. minutu poveli i značajnih 17:8, na šta je Zvezda reagovala poenima Dušana Ristića i Kejsija Riversa.

5' 5:11 Beron ubacuje prvu trojku za domaće, a onda pogađa i "dvojku" za 5:9. Ipak, Mega odgovara lakim pogotkom Edina Atića

2' 0:7 Bolji početak gostiju. Luka Ašćerić postiže prve poene slobodnim bacanjima, Adam Mokoka ubacuje trojku, a Stefan Fundić pogađa polaganjem.

Starteri

Zvezda: Davidovac, Beron, Lazić, Faje, Odžo

Mega: Ašćerić, Mokoka, Atić, Fundić, Bitadze

Sudije: Milija Vojinović, Aleksandar Glišić, Saša Maričić.

U dvorani "Aleksandar Nikolić" u 19 časova ekipe Milana Tomića i Dejana Milojevića zaigraće prvi meč domaćeg plej-ofa, u kojem će domaćin igrati za odbranu titule i osvajanje petog uzastopnog šampionskog pehara.

Na drugoj strani, gosti dolaze u "Pionir" predvođeni centrom Gogom Bitadzeom i sa željom da pre svega energetski pokušaju da pariraju favoritu.

Crveno-beli ulaze u utakmicu kompletni, jer Ognjen Dobrić (na slici) nije teško povređen u poslednjem meču grupne faze, koju je napustio zbog lakše povrede skočnog zgloba.

Duel Zvezda - Mega možete gledati na TV Arena sport, a uz MONDO pratite tekstualni prenos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC