• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci će se igrati regionalna liga u košarci

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Ženski košarkaški klub Orlovi igraće regionalnu WABA ligu naredne sezone.

 KK Orlovi u regionalnoj WABA ligi Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ovo je istaknuto na konferenciji za štampu banjalučkog kluba, kojoj su uz čelnike Luku Lugonju i Nebojšu Kuštrinovića, te košarkašicu Isidoru Orašanin, prisustvovali gradonačelnik Igor Radojičić, načelnik gradske uprave za sport Dragan Banjac i direktor dvorane "Borik" Nenad Talić.

Potvrđeno je da je "zatvorena" finansijska konstrukcija za nastup u WABA ligi i da će "orlice" sljedeće sezone dati maksimum kako bi što bolje prezentovale banjalučku košarku u regionu.

S obzirom da se press održavao u dvorani "Borik", riječ je najprije uzeo direktor ove ustanove Nenad Talić.

"Sportski centar Borik će kao i do sada da bude servis svih sportskih klubova u gradu. Čestitam 'orlicama' učešće u WABA ligi što će nama svima u Banjaluci biti na radost, a mi ćemo se truditi da budemo 'nevidljivi', ali vrlo efikasni u organizacionom smislu".

Igor Radojičić i Dragan Banjac su od "orlica" na poklon dobili po košarkašku loptu.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je učešće KK Orlovi u regionalnom takmičenju odlična vijest za kompletan banjalučki sport.

"Posebno za košarku i žensku košarku. Dolazi nam WABA liga jer su 'orlice' dobile poziv koji se nije mogao odbiti. Kad su nam ljudi iz Orlova došli i zatražili pomoć, mi smo rekli da se to ne smije propustiti jer želimo da vratimo žensku košarku na mjesto koje joj pripada. Sad je prilika da podignemo interes publike u Banjaluci, čije su institucije u potpunosti stale iza Orlova. U komunikaciji smo i sa republičkim vlastima, a posebno se zahvaljujem kompaniji m:tel, koja je od starta prihvatila da učestvuje u finansijskom dijelu zajedno sa nama. Prvu sezonu vjerujem da imamo finansijski zatvorenu, a poslije ćemo da idemo dalje. Čestitke našim 'orlicama' i očekujem od njih da neće biti prolazni učesnik regionalnog takmičenja".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Banjaluke Dragan Banjac je naglasio da Gradska uprava ima odličnu saradnju sa ljudima iz Orlova.

"Najiskrenije im čestitam na ovom uspjehu. Banjalučku publiku sada očekuju najbolji regionalni timovi i ostaje nam samo da uživamo u utakmicama koje slijede".

Predsjednik kluba Luka Lugonja podsjetio je da su "orlice" u prethodnoj sezoni osvojile osam trofeja čime su apsolutno zaslužile poziv za učešće u regionalnom takmičenju.

Ožegović ostaje na klupi "orlica"

"Iako ima ponudu iz Kine, Slaviša Ožegović ostaje trener Orlova i to zbog nastupa u WABA ligi. Da nije tako, sigurno bi otišao. Što se tiče paralelnog igranja u BiH, tražićemo da budemo oslobođeni nastupa zbog učešća u regionalnom takmičenju, ali to još nije konačno", izjavio je Lugonja.

"Prioritet u WABA ligi je promocija naših igračica i naše djece, a sad nam je trebala pomoć od svih. I od grada, društvene zajednice i dvorane, a mi ćemo dati sve od sebe da što dostojnije predstavimo Banjaluku", rekao je Luganja i otkrio s kolikim budžetom će raspolagati.

"Tražili smo od grada minimalno 50.000 KM. Izračunali smo kilometražu i to je neki minimum minimuma za nastup u WABA ligi. Ukupan budžet trebao bi da bude od 115 do 117 hiljada KM. Tražićemo nekoliko pojačanja da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama regije".

Njegov kolega iz uprave kluba Nebojša Kuštrinović presrećan je što će u Banjaluci gostovati najbolji timovi u regionu poput Crvene zvezde, Beroe, Budućnosti ili Trešnjevke.

"Obećavamo da se ove djevojčice neće obrukati i vjerujemo da će neka od njih u sljedećoj sezoni na 50. godišnjicu našeg kluba biti nova Slađana Golić ili Saša Čađo. Hvala svima koji su nam pomogli na ovom putu, od grada, dvorane i ostalih, te se nadam se da će i druge društveno-odgovorne kompanije slijediti put m:tel-a, koji nam je prvi pomogao".

Košarkašica "orlica" Isidora Orašanin počastovana je što će nastupati u regionalnoj ligi.

"U ime svih saigračica mogu da kažem da se radujemo igranju međunarodnih utakmica i obećavamo da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za naš grad".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC