• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toronto slavio kod šampiona, došao na korak od istorije

Autor mondo.rs

Reptorsi, predvođeni Lenardom, pobijedili u Orakl Areni, i sada ih samo još jedan trijumf dijeli od prvog šampionskog prstena NBA lige

Košarkaši Toronta upisali su pobjedu protiv Golden Stejta na gostovanju u Oklendu, rezultatom 105:92, čime su stigli na korak od istorijskog uspjeha.

Tim iz Kanade sada vodi 3:1 u finalnoj seriji i potrebna im je samo još jedna pobjeda kako bi prvi put osvojili NBA trofej.

Aktuelni šampioni, Golden Stejt Voriorsi, bez pomoći Kevina Durenta, uspjeli su da pariraju raspoloženim gostima samo u prvoj četvrtini, koju su dobili 23:17, ali su Kavaji Lenard i ekipa nakon toga preuzeli stvari u svoje ruke i preokrenuli tok meča.

NBA
Izvor: YouTube/House of Highlights

Ključnu prednost napravili su u trećoj dionici, kada su kaznili svaku grešku domaćina i "prazan hod" u njihovoj igri, i otišli na "plus 14" što je bilo nedostižno za Voriorse, kojima nije pomogao ni povratak Kleja Tompsona.

Lenard je bio vođa tima iz Kanade sa 36 poena (šut za tri 5/9), 12 skokova, dve asistencije, četiri ukradene lopte i blokadom.

"Ja ne igram herojsku košarku. Ne igram za navijače, već da pobijedim. Ne pokušavam da rušim rekorde, šta god da piše na semaforu, moj cilj je samo da pomognem svom timu da ostvari trijumf", rekao je vođa Reptorsa poslije meča.

Uz njega istakli su se i Serž Ibaka koji je sa klupe ubacio 20 poena, Paskal Siakam dodao je 19, Kajri Lauri 10, uz sedam asistencija, a Mark Gasol završio je duel sa učinkom od devet poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Golden Stejta Klej Tompson ubacio je 28, Stef Kari 27 poena uz šest asistencija, a Drejmond Grin postigao je 10 pogodaka, imao devet uhvaćenih lopti i 12 asistencija, uz dvije blokade.

top
Izvor: Youtube/NBA

Golden Stejt, šampioni NBA lige, sada su na koljenima, blizu predaje prstena koji su osvajali tri puta u posljednje četiri godine.

Finalna serija seli se u Toronto, gdje će Reptorsi imati priliku da završe kompletan posao u noći između ponedjeljka i utorka kada je na programu peti meč, od tri časa po srednjeevropskom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC