• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goga u NBA na velika vrata, draftovan i Smailagić!

Autor mondo.rs

Perspektivni Gruzijac odabran kao 18. "pik" na ovogodišnjem draftu. Prije Vanje Marinkovića, izabran je još jedan srpski košarkaš.

Poziv u "Zelenu sobu" bio je prvi znak da Goga Bitadze (19) neće dugo čekati da čuje svoje ime na NBA draftu.

Tako je i bilo!

Gruzijac koji je odrastao i sazreo u Srbiji, u dresu Mege, odabran je kao 18. "pik", čime su pravo na njega stekli Indijana Pejsersi.

U poređenju sa svojim prethodnicima koji su iz dresa istog kluba otišli na draft, Bitadze je odabran drastično ranije nego aktuelni NBA igrači -  Nikola Jokić (41), Ivica Zubac (32), Timote Luvavu (24)...

Zato, MVP ABA lige i srpske Superlige, kao i dobitnik priznanja za "Zvezdu u usponu" Evrolige stiže na velika vrata u NBA, a na njemu je da u narednim godinama opravda velika očekivanja Pejsersa.

Interesantno je da je i 19. "pik" bio iskorišćen za igrača iz ABA lige - Luku Šamanića, perspektivnog krilnog centra Olimpije, koga su odabrali San Antonio Sparsi, dok je srpski bek Vanja Marinkovićizabran kao 60. "pik", odlukom Sakramento Kingsa.

Takođe, odabran je još jedan srpski košarkaš, Alen Smailagić (18), čije ime ovdje ne znači mnogo ljubiteljima košarke, jer je 2018. godine iz ekipe Kotež Beko otišao u razvojni tim Golden Stejta. 

On je odabran kao 39. "pik", odlukom Nju Orleans Pelikansa, koji očekivano nisu propustili šansu da kao prvog "pika" odaberu super zvijezdu koledža Djuk, Zajona Vilijamsona (19), od koga kompletna američka javnost očekuje mnogo.

Pogledajte kako je izgledao NBA draft.





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC