• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin u Golden Stejtu: Da ostanem i učim od KD!

Autor mondo.rs

Alen Smailagić je nasmejao sve kada je objašnjavao zbog čega je izabrao baš broj 6 za narednu sezonu...

Jedno od iznenađenja na ovogodišnjem draftu svakako je izbor srpskog košarkaša Alena Smailagića kao 39. pika - i to od strane vicešampiona Golden Stejta.

Za momka iz Beograda koji nema još 19 godina, Voriorsi su Pelikansima dali pikove druge runde 2021. i 2023. godine, čak i novac, pošto su žarko želeli da dovedu igrača koji je prethodno igrao u njihovom razvojnom timu Santa Kruzu i oduševio ih u tim nastupima.

Smailagić je karijeru počeo u KK Beko, u kom je bio čak i MVP lige za juniore, da bi se 2018. godine preselio u Ameriku posle uspešnog drafta za "G ligu" na kom je bio četvrti pik, kada su ga Saut Bej Lejkersi odmah trejdovali u Santa Kruz Voriorse, a nije mu dugo trebalo da nastupi u ovom takmičenju i odmah "upiše" jedan rekord pored svog imena.

/KONAČNO I TE NAGRADE U NBA: JOKIĆ ČETVRTI U IZBORU ZA MVP!/

Naime, Smailagić je najmlađi košarkaš u istoriji "G lige" (razvojne), tek treći "internacionalac" koji je draftovan u NBA iz nje, što posebno vole da istaknu u Voriorsima...

Na predstavljanju u novoj ekipi, zajedno sa Džordanom Polom s Mičigena i Erikom Paskalom s Vilanove, srpski krilni košarkaš oduševio je novinare, ali i generalnog menadžera Boba Majersa koji ga je hvalio zbog hrabrosti da tako rano dođe u nepoznatu zemlju.

Posebno interesantno bilo je objašnjenje zašto je izabrao "šesticu" na dresu...

"Hteo sam da uzmem devetku, ali je bila zauzeta (nosi je Andre Igudala prim. aut.). Nije loša ni šestica, to je devetka kada se okrene naopačke", nasmejao je sve Smailagić.

Od srpskih košarkaša u Voriorsima su već nastupali Nemanja Nedović, Ognjen Kuzmić, Vladimir Radmanović, Žarko Čabarkapa i Kosta Perović, a dvojica prvopomenutih su takođe "osetili" čar igranja za Santa Kruz.


Smailagić je rekao da su u razvojnoj ekipi svi bili jako fini prema njemu, tretirali su ga kao profesionalca, ali sada je vreme za NBA ligu.

"Voleo bih da ostanem u NBA, bar da budem na klupi, a želim da igram u budućnosti...", rekao je Smailagić koga prvo očekuju nastupi tokom letnje lige kada će stručni štab Voriorsa moći da proceni da li je spreman da se bori za minute sa najvećim zvezdama.

Visoki košarkaš je rekao da i pored toga dobro šutira, ume da dribla i dobro "napada" veće košarkaše, dok je Voriorse pratio koliko mu je vreme dozvoljavalo.

"Nisam gledao sve utakmice jer sam igrao u isto vreme, ali kad sam bio slobodan dolazio sam u Oklend i gledao. Bio sam presrećan kada sam video druge da igraju, hteo sam odmah da budem među njima i da igram sa njima", kazao je Smailagić i otkrio ko mu je uzor.

"Ugledao sam se na Kevina Durenta. Može da šutira, dribla, na njega sam se najviše ugledao, sada mogu da ga gledam i uživo i nešto da naučim...", zaključio je srpski košarkaš.

Prošle sezone Smailagić je prosečno beležio 9,1 poen, 4,1 skok i 1 asistenciju po meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC