• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj Sonja Petrović, pobjeda Srbije na startu EP!

Autor mondo.rs

Reprezentativke Srbije trijumfalno počele Evropsko prvenstvo u Zrenjaninu. Koš heroine dvije sekunde prije kraja!

 Heroj Sonja Petrović, pobjeda Srbije na startu EP! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Bravo za djevojke, a najveće BRAVO za Sonju Petrović!

Liderka srpske reprezentacije postigla je koš za pobjedu protiv Belorusije DVIJE sekunde prije kraja utakmice u "Kristalnoj dvorani", na otvaranju Evropskog prvenstva:

Srbija - Bjelorusija 55:53 (18:16, 11:16, 12:10, 14:11)

U meču prožetom oscilacijama i greškama na obje strane, srpski tim je izgubljenom loptom pola minuta prije kraja sam sebi otežao situaciju. Bjeloruskinje su prihvatile poklon i trojkom Tatsijane Lihtarovič izjednačile na 53:53.


Na semaforu je ostalo još 13 sekundi, kada je selektorka Marina Maljković povjerila loptu Sonji, koja je "probila" čuvarku, ušla u reket i hladna "kao led" pogodila za prvu, izuzetno važnu pobjedu.

Bjeloruskinje su pokušale da uzvrate, Marija Papova je šutirala uz zvuk sirene, ali je dobacila samo do obruča. Počelo je tada veliko slavlje u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, koja je početkom drugog dijela meča na oko 15 minuta ostala bez struje zbog jakog nevremena.

Na istom mjestu, reprezentacija Srbije u petak će u isto vrijeme (20.30 časova) igrati protiv Rusije, koja je u prvom kolu izgubila u meču sa Belgijom (54:67).

Sonja Petrović primala je čestitke, ali bila i samokritična.

"Heroj sam sa aspekta da sam dala odlučujući koš, ali danas nije bilo baš heroja u timu. Nismo baš otvorili prvenstvo na najbolji način, ali nadam se da od ovoga može samo bolje. Danas smo igrali dosta lošiji meč i ima dosta stvari koje bi trebalo da se poprave, ali stvarno se nadam da može mnogo bolje protiv protivnika koji će i iziskivati bolju igru sa naše strane", rekla je ona za Radio-televiziju Srbije.

U petak slijedi meč protiv Rusije...

"Moramo u odbrani mnogo agresivnije da igramo. Baš zato što nismo bile cijelu utakmicu agresivne svirani su nam faulovi koje nismo očekivali. Iz čvrste odbrane dolazi i naša bolja igra i nadam se da ćemo protiv Rusije biti mnogo agresivniji", dodala je najefikasnija igračica utakmice.

SRBIJA: Bruks 4, Crvendakić 7, Jovanović 9, Miljković 1, Petrović 18 (2/3 za tri, 6 sk), Butulija, Čađo 3, Dabović 2, Milić 4, Škorić, Stanačev, Stanković 7.

BJELORUSIJA: Bentli 4, Lihtarovič 9, Papova 10, Snitsina 6, Veramejenka 13, Brih, Hasper 8, Inkina, Masko, Ritsikava 3, Tarasava, Ziuzkova.

Pročitajte najavu Eurobasketa i pogledajte MONDO Podcast sa selektorkom, Marinom Maljković.

Marina Maljković Podcast
Izvor: YouTube/MONDO portal

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC