• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalderon: Srbija ima sjajnu generaciju

Autor mondo.rs

“Srbija ima tim koji je sigurno među tri najbolja na Mundobasketu”, tvrdi proslavljeni španski košarkaš Hoze Kalderon.

Košarkaš Detroita u intervjuu za “Nezavisne novine” govorio je o predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kinu, gdje Srbiju vidi među glavnim favoritima za osvajanje medalje.

Kalderon je sa reprezentacijom Španije osvajao medalje na svim takmičenjima, osim na Olimpijskim igrama.

Na posljednja dva Mundobasketa Španci nisu uspjeli da osvoje medalju, ali 2006. godine osvojili su zlato, kada je Kalderon bioo jedan od glavnih poluga tima..

Mundobasket u Kini biće prilika da se prekine taj post i da se ekipa Serđa Skariola bori za pobjedničko postolje.

“Očekujem da se Španija bori sa ostalim favoritima za jednu od medalja, ali moramo da znamo da to neće biti nimalo lagan zadatak. Konkurencija je veoma jaka", rekao je na Kaldero za “Nezavisne novine”.

Glavni favorit je, naravno, reprezentacija SAD, a mnogi smatraju da bi selekcija Srbije mogla čak da pomrsi račune “drim timu”.

"Mislim da, ukoliko Srbija bude imala na raspolaganju sve najbolje igrače, imaju tim koji je sigurno među tri najbolja na Mundobasketu. Imaju stvarno dobru generaciju igrača", istakao je Kalderon,

On je već 14 godina u NBA, a prošle sezone igrao je za Detroit, sa kojim je ispao već u prvoj rundi plej-ofa od Milvokija. Španski košarkaš, ipak je zadovoljan sezonom.

Hoze Kalderon je u jednom trenutku imao potpisan ugovor sa Golden Stejtom, ali nikada nije zaigrao za njih. Član tog tima je bio samo dva sata. Golden Stejt je odlučio da raskine ugovor jer im je na kraju trebalo pojačanje na drugoj poziciji, a pisalo se da je Španac za ta dva sata zaradio 400.000 dolara.

"To nije istina. Nisam uzeo novac jer ja jednostavno nisam takav. Poslije sam prešao u Atlantu i uopšte nisam uzeo pare od Golden Stejta. To se sve tako desilo zato što se povrijedio Kevin Durent i morali da angažuju nekoga na njegovoj poziciji, to je to", rekao je Kalderon.

"Uopšte nam nisu dali mnogo šanse, bili su bolji. Posljednjih nekoliko mečeva u sezoni smo odigrali bez Blejka Grifina i nismo mogli na pravi način da se takmičimo sa Milvokijem. Lično sam zadovoljan što smo se plasirali u plej-of. To je bio cilj ove ekipe na početku sezone. Ovo je za mene bila 14. sezona u NBA i to je veliki podvig zbog kojeg sam jako zadovoljan", ponosan je bio legendarni španski košarkaš.

Njegov bivši klub, Toronto Reptors protekle sezone ostvario je istorijski uspjeh i osvojio prsten., što prema Kalderonovom mišljenju nije iznenađenje.

"Iskreno, to za mene i nije neko veliko iznenađenje. Napravili su sjajan posao ove godine i igrali su odlično. Pun pogodak su napravili sa svim trejdovima koje su napravili u toku sezone", rekao je on.

Osim Detroita i Toronta, Kalderon je u bogatoj NBA karijeri igrao za Dalas, Njujork, LA Lejkerse, Atlantu i Klivlend. Iako nije osvojio prsten, karijera za respekt.

"Veoma je teško igračima iz Evrope da toliko ostanu u NBA, ali ako si spreman da radiš naporno onda to možeš i da ostvariš. Na kraju krajeva, to je košarka i samo ti treba vremena da se navikneš na tempo u NBA", rekao je 37-godišnji Španac, koji planira da završi karijeru u najjačoj ligi svijeta.

"Karijeru ću završiti u NBA. Nadam se da ću imati priliku da igram i naredne godine".

Kalderon već ima pokrenut biznis za "penzionerske dane",  farmu svinja, a iako se taj posao uspješno razvija, košarka će mu uvijek biti na prvom mjestu.

 "Moj posao će sam da se brine za sebe. Što se mene tiče, ja ću učiniti sve da na neki način ostanem u košarci", zaključio je Kalderon u intervjuu za "Nezavisne novine".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC