• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice pred Švedsku: Lude su, ali mi smo LUĐE!

Autor mondo.rs

"One igraju borbenu košarku, ali to radimo i mi, još jače. Ne bojimo se. Znamo gdje nas vodi pobjeda", poručila Dajana Butulija pred utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva.

 Eurobasket - žene - četvrtfinale - Srbija - Švedska Izvor: MN PRESS

Srbija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, u beogradskoj "Štark areni", odmjeriti snage sa Švedskom i tako pokušati da po drugi put na posljednja tri šampionata Evrope stigne do polufinala (2015. u Budimpešti je bila zlatna).

Srpska reprezentativka Dajana Butulija rekla je da je duel sa Skandinavkama najvažniji na prvenstvu.

"Kao i uvijek, četvrtfinale je najbitniji meč na šampionatu. Mi smo prvi put u ovako ogromnoj hali i pred našim navijačima. Biće vjerovatno i malo pritiska, ali se nadam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu. Vjerujem i da ćemo preskočiti i ovu prepreku, lako", rekla je Butulija novinarima poslije treninga.

Srbija je grupnu fazu završila sa tri pobjede poslije velike drame i borbe.

"Vrijeme je da krenemo da igramo jednu utakmicu od samog početka. Od starta da budemo koncentrisane, više nego do sada. Vjerovatno su nam neke stvari malo i odvlačile pažnju. Ne smijemo da gubimo vrijeme, ne smije da bude niti jedan prazan minut meča", osvrnula se Butulija na komentar selektorke Marine Maljković da igračice treba da shvate da je zagrijavanje do 20 sati, a da od 20.30 kreće meč.


"Skrenula nam je pažnju na to. Protekle tri utakmice smo igrale malo slabije u prvom poluvremenu i poslije se tek budile, kada je bilo i najbitnije", rekla je Butulija.

Rival Srbije za polufinale biće Švedska, koja je u osmini finala izbacila domaćina Letoniju.

"Pobijedile su jednog domaćina EP, sigurno da nemaju strah da dođu ovdje i pokušaju da pobijede i nas. Spremne smo i još više ćemo se spremiti do početka utakmice. One igraju borbenu košarku, ali to radimo i mi, još jače. Ne bojimo se. Znamo gdje nas vodi pobjeda", rekla je Butulija, koja je imala priliku da igra u Švedskoj.


"Nisam konkretno igrala sa djevojkama koje su sada u reprezentaciji Švedske, ali poznajem njihov mentalitet. Koliko god da su one borbene, mi smo borbenije. Koliko god da su 'lude', mi smo još 'luđe'. Mislim da ni u čemu ne mogu da nam pariraju", zaključila je Butulija.

Meč između Srbije i Švedske igra se sutra od 20 sati i 30 minuta u beogradskoj "Štark areni".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC