• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavi niz: Milojević, Čanak, Petrović, Avdalović...

Autor mondo.rs

Još jedan nekadašnji košarkaš Partizana priključen je stručnom štabu Mega Bemaksa.

 Ratkovica trener u Megi Izvor: MN PRESS

Mega Bemaks saopštila je u petak da će u narednu sezonu ući uz nekoliko izmjena u stručnom štabu svih klupskih selekcija.

Najinteresantnije je da će Dejanu Milojeviću, koji već sedam godina u kontinuitetu "diriguje" Meginim prvim timom, pored Vuleta Avdalovića ubuduće pomagati Branislav Ratkovica.

Tridesettrogodišnji plejmejker time je definitivno završio igračku karijeru i okrenuo se trenerskom poslu.

Ratkovica je prošle sezone igrao u Megi i OKK Beogradu, a prije toga u Ciboni, Partizanu i brojnim evropskim klubovima, uglavnom iz Turske i Njemačke.

Dolaskom Ratkovice nastavljena je tradicija da u Milojevićevom stručnom štabu stasavaju mladi treneri, koji su nekada nosili crno-bijeli dres.

To je bio slučaj sa Nenadom Čankom, koji se iz Mege početkom 2017. vratio u Partizan, da pomaže Aleksandru Džikiću, da bi poslije kratkog boravka u Spartaku dobio priliku i da samostalno vodi crno-bijele.

Sada su tu Avdalović i Ratkovica, uz njih i Nebojša Vagić koji jedini nema "crno-bijelu konekciju", dok je Veselinu Vesi Petroviću, dosadašnjem pomoćnom treneru seniora, povjerena briga o kadetima Mege.

Branka Milisavljevića, takođe nekadašnjeg plejmejkera Partizana, na kormilu juniorskog tima je naslijedio Dragoljub Avramović, prvak Srbije 2019. sa kadetima Mege, dok je Milisavljević preuzeo prvoligaša OKK Beograd, koji je od ljetos praktično Megin razvojni tim.

Sve u svemu, može se reći da je "mali veliki klub" posljednjih godina prilično razgranao svoj sistem i da iz dana u dan potvrđuje da je među najvažnijim košarkaškim klubovima ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC