• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, sad - POLUFINALE!

Autor mondo.rs

Mogu li srpske devojke da savladaju aktuelne evropske šampionke? Dođite u Arenu da im pomognete!

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva igra od 20.30 protiv Španije u beogradskoj "Štark areni".

Izabranice Marine Maljković među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta plasirale su se poslije ubjedljive pobjede protiv Švedske, dok je aktuelni šampion Evrope u četvrtfinalu izbacio Rusiju.

Srbija Švedska
Izvor: Youtube/FIBA


Srbija je protiv Švedske odigrala najbolji meč na EP, u svim segmentima je bila nadmoćnija od rivala, ali sjenku na ubjedljiv trijumf stavila je povreda najbolje u tom meču Ane Dabović.

Bek srpskog tima polomila je kost šake, ali je selektor Maljković istakla da je gotovo nemoguća varijanta da Dabovićeva ne igra u polufinalu, jer, kako kaže, "poznavajući Anu, ona će igrati makar i sa pola ruke".

Srbija nikada nije pobijedila Španiju na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji, a svi u srpskom timu saglasni su da je možda pravi trenutak da se to desi pred domaćom publikom u beogradskoj Areni.

U drugom polufinalu, od 18 časova, sastaju se Francuska i Velika Britanija.

"Ekipa Španije je ubjedljiv favorit, to govore njihovi rezultati. Stalno osvajaju medalje, igračice im igraju u najboljim svjetskim ekipama i u ženskoj NBA ligi. Čeka nas izuzetno težak protivnik. Naša motivacija i naša želja kada se budemo sastale s njima jeste da ih već jednom pobijedimo, jer to do sada nismo uradili. Da li ćemo uspeti, ne znam, ali sigurno znam da ćemo da pokušamo da pronađemo svako rješenje i način da dođemo do toga da ih pobijedimo", istakla je Maljković.

Jedna od najiskusnijih i najboljih košarkašica u srpskoj selekciji, Sonja Petrović, koja je tokom karijere igrala na Prinejskom poluostrvu i koja će od sljedeće sezone biti igračica španske Đirone, kaže da njihov protivnk u borbi za finale ima veliko poštovanje prema Srbiji.

"Svi se nadamo da je vrijeme da ih dobijemo. Mislim da bi kod kuće to bilo posebno. Ma koliko da nam ne leže svih ovih godina, družim se s mnogo njihovih igračica, radila sam s njihovim trenerom i znam da nas mnogo poštuju. I uopšte im nije svejedno kada igraju protiv nas. Nadam se da pred domaćom publikom napokon možemo i da ih pobijedimo. Definitivno neće biti lako, one su najdominantnija ekipa godinama u Evropi. Ali, dobro, za sve postoji prvi put, zašto to ne bi bilo sad", rekla je Petrovićeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC