• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bronza je LIJEK za suze: Za Anu Dabović!

Autor mondo.rs

"Nema druge opcije - izađemo, pokidamo i uzmemo tu medalju koju zaslužujemo", prepričala je Crvendakić koji je bio plan reprezentacije pred meč sa Velikom Britanijom.

Srpske košarkašice rekle su da su igrom protiv Velike Britanije pokazale da su zaslužile medalju na Evropskom prvenstvu i da su ponosne što su uspjele da se "podignu" poslije teškog poraza od Španije u polufinalu i neprospavane noći.

"Osjećaj je izvanredan. Skupile smo snage poslije jučerašnje utakmice i od prvog minuta pokazale da smo zaslužile bronzu", rekla je Dragana Stanković poslije meča.

"Ostaje žal za utakmicom protiv Španije, ali biće prilika i narednih godina da se pokažemo u dobrom svjetlu", dodala je srpska repretezentativka i zahvalila se publici koja je bodrila njen tim u Zrenjaninu i u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Beogradu pobijedila Veliku Britaniju sa 81:55. Srbija je u polufinalu izgubila od Španije, a nakon te utakmice Nevena Jovanović je uplakana razgovarala sa novinarima.

Sad je bilo drugačije.

"Jeste, bronza je lijek za suze", rekla je prvo Jovanović.

"Sija ova bronza. Presrećne smo, ovo je ogroman uspjeh za nas. Samo mi znamo kroz šta smo prošli, bila su ovo naporna dva mjeseca, ali isplatilo se. Uspjeh, stvarno, a još ljepše je kada je osvojite pred svojim navijačima, uz njih je sve ovo ljepše", dodala je ona.


I Aleksandra Crvendakić je govorila o neprospavanoj noći.

"Mnogo nam je teško palo što smo izgubile u polufinalu, ali skupile smo nekako snage, izašle smo na teren i pokazale zašto smo ovdje i koliko vredimo. Vidjelo se, opet smo uživale na terenu, od prvog trenutka nismo dale da dišu, da imaju bilo kakvu pomisao da mogu da nas dobiju. Zaista sam preponosna na ove djevojke", rekla je Crvendakić.

"Imale smo jako dugu noć, pričale smo mnogo, ne toliko o polufinalu, već da ovu utakmicu moramo da izađemo i pokidamo. Nema druge opcije - izađemo, pokidamo i uzmemo tu medalju koju zaslužujemo", dodala je ona.


Reprezentativka Maja Miljković je, takođe, rekla da je ekipi bilo teško, ali da su igračice znale da mogu da odgovore na pravi način.

"Za ovo smo se spremale od 1. maja, znale smo da fizički možemo da iznesemo, igrale smo i za Anu (Dabović) koja je za nas igrala sa slomljenom rukom. Znali smo da moramo da damo maksimum, tako smo izašle na teren i jako sam srećna što smo uspjele da osvojimo medalju i zadržimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima", rekla je Miljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC