• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokan: Spuštamo tenzije, više ni CENTIMETAR u teren

Autor mondo.rs

"Šta je bilo - bilo je, treba da radimo da se spuste tenzije između Zvezde i Budućnosti, da dođemo u situaciju da sledeća sezona bude fer", kazao je Dragan Bokan na konferenciji za medije.

 Dragan BOkan KK Budućnost - Prijedlog za promjenu propozicije, spuštanje tenzija Izvor: MN PRESS

Jedna od stvari koja je, nažalost, obilježila prethodnu sezonu u ABA Ligi bio je i "otvoreni sukob" finalista Budućnosti i Crvene zvezde - u koji su bili umiješani i navijači.

Oba kluba žalila su se na uslove u kojima su odigrani mečevi u Beogradu i Podgorici, bilo je pljuvanja, prekida, "zaletanja" i raznih skandiranja, zbog čega je finalna serija jedva okončana nakon pet utakmica...

Crvena zvezda mts postala je šampion Jadrana, ali je i danima nakon toga bilo mnogo govora o (ne)regularnosti, suđenju i sličnim stvarima.

Budućnost je čak u jednom trenutku prijetila istupanjem iz ABA Lige, tražila je rješenje sa ostalim klubovima regiona, ali na kraju su se tenzije smirile i u Podgorici već razmišljaju o narednoj sezoni u kojoj žele da se vrate na tron.

Dragan Bokan je govorio i šta će u samoj ligi biti drugačije od 2019/20

"Naš advokatski tim radi na pripremi prijedloga promjene propozicije takmičenja. Prekosutra je novi rok i mi ćemo uputiti prijedlog ABA Ligi...", rekao je Bokan i dodao da je to prijedlog koji vjeruju da će podržati svi klubovi na Jadranu.

/DRAGAN BOKAN: ZVEZDA IMA NAJVEĆI BUDŽET U ISTORIJI, A MI TEK 4-5/

"Svi su se složili da do 10. jula damo nove propozicije na stvarima na kojima je pala ABA liga, na kojima je pao i menadžment... To je loš rad, mislim  tu i na suđenje, oni nisu odradili dobar posao, prije toga i delegat pete utakmice koji je bio iz Beograda".

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Šta je bilo - bilo je, treba da radimo da se spuste tenzije između Zvezde i Budućnosti, da dođemo u situaciju da sljedeća sezona bude fer", naglasio je Bokan.

Nije konkretno govorio o tome šta podrazumijevaju promjene propozicija, ali pretpostavka je da se odnosi na rigoroznije sankcionisanje zbog ponašanja publike.

"Mislim da isto želi i Crvena zvezda, kao i svi klubovi regiona. ABA Liga je proizvod koji je jako bitan - kiseonik za klupsku košarku regiona. Biće nove propozicije, bićemo zaštićeni u tom dijelu, neće se tolerisati jedan centimetar ulaska u teren, kao ni nijedno pogrdno skandiranje", kazao je Bokan i poručio da će to biti usvojeno u avgustu:

"Vjerujem da će bar to biti riješeno u narednoj sezoni ABA Lige".

/ŽESTOKA KAZNA ZA ZVEZDU ZBOG DEŠAVANJA U FINALU U BEOGRADU/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC