• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uključena kamera "čula" Divca: Idemo na SLEDEĆI nivo

Autor mondo.rs

Generalni menadžer Kingsa vodio je neformalan razgovor sa kolegama i prijateljima u Las Vegasu, koji je slučajno ili ne zabeležila uključena kamera TV mreže NBC.

Rekonstrukcija započeta povratkom Vlada Divca u Sakramento Kingse u martu 2015. kao predsednika za košarkaške, a intenzivirana postavljanjem člana "Kuće slavnih" na mesto generalnog menadžera u avgustu iste godine, polako dobija formu tima sa plej-of potencijalom.

Da "kraljevi" povereni mladom treneru Luku Voltonu ne bi ostali "zaleđeni" u ulozi talentovanog tima, koji igra dopadljivu i brzu košarku, Divac je leto pred početak četvrte "pune" sezone na odgovornoj funkciji iskoristio da "vrati" slobodnog agenta Harisona Barnsa u postavu i pridruži mu još trojicu dokazanih NBA takmičara, Trevora Arizu, Korija Džozefa i Dvejna Dedmona.

S obzirom na to da je u brojnim trejdovima u međuvremenu na junskom drafu birao 40, 47. i 60. po redu, pa u dogovoru sa asistentom Peđom Stojakovićem odlučio na početku druge runde da se "opkladi" na Džastina Džejmsa, Kajla Gaja i Vanju Marinkovića, Divac je odlučio da ne juri superstarove, ne čeka njihove odluke, već nasledniku Dejva Jergera ponudi kvartet košarkaša sposobnih da odigraju nekoliko uloga.

"BIĆE IM POTREBNA POMOĆ NA TERENU I VAN NJEGA"

Američka mreža NBA objavila je Divčev razgovor sa prisutnima u konferencijskoj sobi dvorane u Las Vegasu, neposredno nakon pobede Kingsa nad Dalas Meveriksima na startu Letnje lige, tokom kog je legendarni srpski košarkaš najavio - prelazak na sledeći nivo.

Zapravo, Divčev neformalan razgovor sa kolegama i prijateljima vođen je pred uključenim kamerama, nije se radilo o njegovom intervjuu za ovu TV mrežu.

"Sada idemo na sledeći nivo. Ovo su momci koji su igrali u nekim od šampionskih timova. Znaju kako se pobeđuje i naši klinci će lakše napraviti taj iskorak. Biće im potrebna pomoć na terenu i van njega", pričao je Divac.

Po povratku u prestonicu Kalifornije, nekadašnji as Kingsa zatekao je rastrojen tim u kom je "sve pucalo" u odnosima iskusnog trenera, Džordža Karla i prve zvezde ekipe, Demarkusa Kazinsa. Na kraju sezone 2015/16, završene skorom 33-49 sa osam pobeda zaostatka za prvim timom "iznad crte" na Zapadu, Divac je većinskom vlasniku i grupi manjih investitora predstavio plan koji je podrazumevao rastanak sa Karlom, za početak.

KAKO DANAS DELUJE TREJD KAZINSA IZ 2017?

U kojoj meri su "gazde" bile zadovoljne zamislima debitanta u konkurenciji generalnih menadžera posvedočio je i novi ugovor koji je već tada dobio. Sa osme pozicije na draftu uzeo je Markiza Krisa i momentalno ga trejdovao u Finiks Sanse, za Bogdana Bogdanovića, Jorgosa Papajanisa i Skala Labisijea, ali i 14. i 28. pik na draftu.

Pred Ol-star pauzu u februaru 2017. uzburkao je javnost trejdom "Bugija" Kazinsa i Omrija Kaspija u Nju Orleans Pelikanse, od kojih je dobio Badija Hilda, Tajrika Evansa, Lengstona Galoveja i pravo izbora u prvom krugu drafta. Iskoristio ga je par meseci kasnije, da posle Dearona Foksa sa pete pozicije uzme i Zaka Kolinsa sa desete i trejduje ga u Portland Trejblejzerse za Džastina Džeksona, dok je u drugoj rundi "pokupio" Harija Džajlsa i Frenka Mejsona, preko Filadelfije Seventisiksers.

Uz nekoliko burnih epizoda u samoj franšizi, afere o špijuniranju i "hlađenja" odnosa između Divca i Jergera, "turbo" Kingsi koje je sa pozicije "četiri" pokušavao da obuzda Nemanja Bjelica jedno vreme bili su u trci za plej-of, ali su popustili posle Ol-star pauze i, uz skor 39-43, produžili niz sezona bez plasmana u plej-of na 13.

Prognoze za sezonu 2019/20?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC