• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Odluka ništa ne mijenja, ABA ima evroligaša

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Predsjednik ABA lige Igor Dodik potvrdio da će pobjednik i dalje imati mjesto u Evroligi. U ponedjeljak u Banjaluci nova skupština regionalnog takmičenja.

 Igor Dodik - ABA liga ima mjesto u Evroligi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Odluka dioničara Evroligine upravljačke kompanije "ECA“ (Euroleague Commercial Assets) o novom sistemu plasmana u Evroligu odjeknuo je košarkaškom Evropom, pa i na Jadranu.

Prema ovoj odluci, ABA liga, ako ni VTB liga, te njemačko i španskoprvenstvo više neće davati četiri učesnika Evrolige, već će umjesto toga Evroliga dijeliti tri "vajld karte“, a jedno mjesto pripašće osvajaču Evrokupa.

Vrlo brzo stigle su ipak ohrabrujuće vijesti za klubove ABA lige.

Prvo se oglasio potpredsjednik ABA lige Domagoj Čavlović koji je rekao da ABA liga ima garancije za jednu "vajld kartu“ Evrolige, a potom je ovu informaciju u izjavi za MONDO potvrdio i predsjednik ABA lige, Igor Dodik.

"Mislim da ova odluka ništa ne mijenja. Imali smo bojazni da ćemo izgubiti to jedno mjesto u Evroligi za sljedeću godinu, a li danas na sastanku je potvrđeno da ćemo ga imati. Generalno, Evroliga završava ugovore sa ligama i zbog toga će imati 'vajld karte', a mi imamo jednu garantovanu za naredne dvije sezone. Mi smo imali ugovor do sljedeće godine, sada imamo garancije za vajld-kartu i to je potvrda da će ABA  liga imati garantovano mjesto u Evroligi, što je za nas jako dobro“, istakao jeDodik za MONDO.

On je rekao da je zbog dešavanja u finalnoj seriji ABA lige prošle sezone bilo upitno da li će ABA liga poslije isteka ugovora sa Evroligom dobiti mjesto u ovom takmičenju i dodao da je upravo zbog toga važno da se tako nešto ne ponovi.

"Mi prije svega moramo da gledamo sebe, da podignemo kvalitet i da se ne dešavaju stvari kakve su se dešavale prethodne sezone. Zbog toga je bilo jako upitno da li ćemo sljedeće sezone dobiti mjesto u Evroligi, ali danas smo to raščistili na sastanku u Minhenu. To je dobra vijest, ali moramo da napredujemo kao liga, kao klubovi i da izgradimo odnos sa Evroligom i Evrokupom za naredne godine i nakon ove odluke“, rekao je Dodik i najavio novu sjednicu Skupštine ABA lige u ponedjeljak u Banjaluci.

"Imaćemo sjednicu Skupštine u ponedjeljak u Banjaluci gdje ćemo izglasati neke promjene, ali o tome možemo tek nakon skupštine. Između ostalog jedna od tema biće i naravno ova odluka i garancije za 'vajld kartu' Evrolige“, rekao je predsjednik ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC