• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bugi" u Lejkersima: Imamo strašan tim, na papiru

Autor mondo.rs

Nekadašnji Ol star centar za nikad manje novca otišao kod Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, posle teške povrede i ne baš impresivne sezone u Golden Stejtu.

Malo je igrača u novijoj istoriji NBA lige, kojima je cena pala tako brzo i drastično kao Demarkusu Kazinsu u poslednjih godinu i po.

Četvorogodišnji ugovor vredan 65 miliona dolara potpisao je sa Sakramento Kingsima, a završio ga u Nju Orleans Pelikansima leta 2018, kada se uveliko oporavljao od kidanja Ahilove tetive.

Do tada neizostavni učesnik Ol star mečeva (2015-2018) i dvostruki član druge idealne NBA petorke (2015, 2016) potpisao je za Golden Stejt Voriorse na godinu dana za 5,4 miliona dolara.

Još jedno leto kasnije, nakon još zdravstvenih problema i sudara sa realnošću u finalu plej-ofa protiv Toronto Reptorsa, popularni "Bugi" ponovo je morao na tržište, gde je shvatio da je potražnja za njegovim uslugama još manja nego 2018.

Na kraju je za 3,5 miliona dolara otišao u Lejkerse, koji su mu takođe dali ugovor na samo jednu sezonu.

"Osporavali su me i sumnjali u mene celog života. To koristim kao gorivo koje me pokreće svakog dana. Uvek se trudim da ljudima koji se ne slažu sa mnom ili mi ne žele dobro, pokažem da su pogrešili", izjavio je Kazins, koji se tokom plej-ofa vratio na teren nakon kidanja kvadricepsa i višenedeljne pauze.

"Na dan utakmice protiv Klipersa, na kojoj sam pokidao mišić, pričao sam kako se odlično osećam. Počeo sam opet da se osećam kao stari 'Bugi', ali desilo se... Dobro je što sada znam da je moguće da ponovo budem 100 odsto spreman. Radim svakodnevno, jačam svoje telo i planiram da do početka trening kampa budem 'tip-top'. Hoću da odigram 82 utakmice u regularnom delu sezone i da uđemo u plej-of, pa onda - šta bude".

Lejkersi, koji nisu bili učesnici plej-ofa još od 2013, ovog leta su potpuno rekonstruisali tim.

Isprva su ostali samo Lebron Džejms i Kajl Kuzma, dok je "pola" rotacije poslato u Nju Orleans, za Ol star centra Entonija Dejvisa.

Nakon što je Kavaj Lenard dao prednost Klipersima, "jezeraši" su stupili u akciju i brzo potpisali ugovore sa osam-devet slobodnih agenata, od kojih novi trener Frenk Fogel treba da napravi moćnu ekipu.

"Imamo neverovatne igrače. Na papiru deluje da imamo kvalitet da se borimo za titulu, ali naravno da se košarka ne igra na papiru. Naš zadatak je da uspostavimo hemiju, da se uigramo i izađemo na parket da dobijamo utakmice. Ali, činjenica je da smo na papiru strašni", poručio je Kazins, koji u avgustu puni 29 godina.

Na priloženom snimku vidi se da je od završetka sezone, pre mesec dana, osetno izgubio na kilaži...

Demarkus Kazins u Los Anđeles Lejkersima, intervju
Izvor: YouTube/CliveNBAParody

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC