• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova era NBA: Šta nije bilo 2011, jeste 2019!

Autor mondo.rs

Nije mnogo nedostajalo da Pol Džordž i Kavaji Lenard prije osam godina postanu saigrači. Od danas su u istom timu - Los Anđeles Klipersima.

U ljeto 2011. godine, Indijana Pejsersi odabrali su Kavaija Lenarda (28) kao 15. "pika" i odmah ga proslijedili u San Antonio, zajedno sa pravom na Erazema Lorbeka i Davisa Bertansa, a zauzvrat su dobili Džordža Hila.

Pol Džordž (29) bio je u to vrijeme već igrač Pejsersa, sa kojima je neuspješno pokušavao ono što je Lenard dvaput uspio - i sa San Antonijom 2014. i sa Torontom 2019. godine.

Interesantno je razmišljati o tome šta bi bilo da su se zaista sreli u Indijani. Da li bi NBA izgledala kao danas?

Osam godina kasnije, njih dvojica ipak su postali saigrači, jer su u srijedu sjeli jedan kraj drugog u Los Anđelesu (rodnom gradu obojice) i prvi put izašli u javnost kao košarkaši Klipersa.

"Pamtim kad sam bio u Indijani i kada smo odabrali Kavaija. Bio sam malo zbunjen, jer sam bio 'dvojka', a Kavaji je bio moja pozicija. Ipak, ako se premotamo na sadašnje vrijeme, volio bih da smo iskoristili taj 'pik', uradili bismo velike stvari. Sada smo obojica tu i sudbina je bila da obojica budemo ovdje", rekao je Džordž na promociji.

Džordž je prethodne dvije godine proveo u Oklahomi, ali sa njima nije uspio da napravi ozbiljan rezultat. Poziv Klipersa (kao preduslov da dođe Lenard) stigao je za njega u pravo vrijeme i nije bilo potrebno mnogo ubjeđivanja.

Lenard je takođe vidno zadovoljan izašao pred novinare. U nekoliko situacija se i nasmijao, što nije uobičajeno za njega.

"Ovaj tim ima sjajnu budućnost. Uvijek sam htio da igram sa Polom. Kad su me odabrali Pejsersi, već su imali dvosmjernog igrača, ali kako je moja karijera odmicala i dok smo se obojica razvijali, žalio sam što nismo ostali zajedno u Indijani. Sada smo zajedno i ovo je nešto posebno. Spreman sam da krenem", rekao je dvostruki MVP NBA finala.

Svima u Torontu je izrazio ogromnu zahvalnost.

"Nisam se oglašavao na društvenim mrežama, ali hvala Torontu, zemlji i gradu, bila je to sjajna, nevjerovatna sezona i najbolja šampionska parada ikad. Hvala doktorima koji su donijeli na svijet mog sina, koji sada ima tri mjeseca...", poručio je on.

"Igrači već znaju sve, stručni štab takođe i čitava organizacija. Hvala čitavom gradu, ali sada sam na sljedećem putovanju", dodao je Lenard, novi lider ekipe Doka Riversa.

Blago je reći da Vlasnik Klipersa Stiv Balmer bio euforičan. Na momente je vrisnuo od sreće i podizao prisutne sa stolica.

"Ponosan sam jer mogu da poželim dobrodošlicu novim Klipersima, Polu i Kavaiju... Hajde, ustanite ako ste uzbuđeni kao ja. Ustanite, zato smo ovdje. Imamo dva momka koji su jaki, koji igraju čvrsto, koji svake godine postaju sve bolji... To me inspiriše - njihov rad van sezone, van terena, samo rad, rad... Imamo dva momka koji su MVP kalibar!"

Biće uzbudljivo pratiti nove Kliperse, kao i novu, drastično izmijenjenu NBA ligu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC